Haberler

Mersin'de Kobani Eylemi

– MERSİN'de sol bir grup, yürüyüş ve basın açıklaması yaparak, terör örgütü IŞİD'in geçtiğimiz hafta Kobani'ye gerçekleştirdiği saldırıyı protesto etti.

– MERSİN'de sol bir grup, yürüyüş ve basın açıklaması yaparak, terör örgütü IŞİD'in geçtiğimiz hafta Kobani'ye gerçekleştirdiği saldırıyı protesto etti.

Halkların Demokratik Kongresi'nin öncülüğünde Mersin Tren Garı'nın önünden toplanan yaklaşık 100 kişi, 'Kobane katliamını ve destekçilerini lanetliyoruz' pankartı açarak İstiklal Caddesi'nde yürümeye başladı. Ellerinde Kobani'de ölenlerin fotoğraflarını da taşıyan kalabalık, Özgür Çocuk Parkı'na gelerek, burada bir müddet slogan attıktan sonra basın açıklaması yaptı. Aralarında HDP'li Akdeniz Belediye Başkanı M. Fazıl Türk, HDP İl Başkanı Salman Günbat'ın da bulunduğu grup adına açıklamayı okuyan Hasan Cida, Kobani'de yaşananların kabul edilemez olduğunu söyledi. Terör örgütü IŞİD'in 25 Haziran günü Kobani'ye sızarak, evlere baskın yaptığını belirten Cida, çocuk, yaşlı, kadın, genç demeden insanlık dışı bir saldırıda bulunduğunu dile getirdi. IŞİD'in yüzlerce insanı katledip, ağır yaraladığını aktaran Cida, "Aynı gün Tunus'un Susa kentinde turistlere yönelik saldırıda 39 kişi, Kuveyt'te Şii camisine yapılan saldırıda da 27 kişi katledildi. Fransa'da kimya fabrikasına yapılan saldırıda 1 kişi başı gövdesinden ayrılarak katledildi. IŞİD tarafından yapılan Kobani katliamı ile Tunus, Kuveyt ve Fransa saldırılarını şiddetle lanetliyoruz. Çin ve Türkmenistan'da yaşanan katliamı da lanetliyoruz" dedi.

Bu süre slogan atan grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı. - Mersin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstiklal Caddesi Mersin Kuveyt Tunus Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

TESLA'DA MİLYON DEĞERİNDE İNDİRİM! Tesla Model Y ne kadar? Tesla'nın en ucuzu Türkiye'de satışta... İran İsrail'e saldıracak mı? İran'dan İsrail'e misilleme gelecek mi? Merkez Bankası döviz kurları 2024! 1 Amerikan doları ne kadar? Yıl sonu dolar kuru ne kadar olur? Suphiye Orancı kimdir? Metin Akpınar ve Uğur Dündar'dan kızları olduğu iddia edilen Suphiye Orancı kaç yaşında, nereli? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç oldu? MB dolar tahmini için ne dedi? Sarıyer'de taksiciyi öldürüp araçtan atan yabancı uyruklu şahıs tutuklandı mı? İfadesinde ne dedi? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç TL? Merkez Bankası enflasyon beklentisi yüzde kaç? TOKAT'TA DEPREM | Tokat depreminin ardından yaşanan hasarın boyutu ne? Noterler Cumartesi günü açık mı? Noterler Cumartesi günü çalışıyor mu, saat kaça kadar açık? ALES/1 sınavı ne zaman 2024? ALES bu hafta mı? ALES sınav giriş yerleri! KIZILCIK ŞERBETİ fragmanı yayınlandı mı? Umut, Nursema'yı aldattı mı? Son bölümde ne oldu? İzmir Cuma namazı saat kaçta? İzmir Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İzmir cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ || Sandık görevlisi ücretleri ne zaman yatacak? Aşkım Kapışmak kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Aşkım Kapışmak kaç yaşında, nereli? Aşkım Kapışmak biyografisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title