Haberler

Mersin'de Kıbrıs Barış Harekatı'nın Yıl Dönümü Kutlandı

Mersin'de, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 41'inci yıldönümü, çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan kutlama törenine Vali Özdemir Çakacak, CHP milletvekilleri Aytuğ Atıcı ile Hüseyin Çamak, AK Parti Milletvekili Mustafa Gültak, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Burhanettin Kocamaz, KKTC Mersin Konsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu, Mücahitler Derneği üyeleri, Muharip Gaziler Derneği Şubesi üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Çelenk sunumunun ardından, bando eşliğinde saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu.

Mersin'in Kıbrıslı Türklerin barış ve huzura açılan kapısı olduğunu ifade eden KKTC Konsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu, Mersin ve yöresinin tarihsel öneminin çok büyük olduğunu belirtti. 1963 yılında Kıbrıs Türkü'nün kendi devletinden silah zoru ile dışlandığını, yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını anlatan İnanıroğlu, "Kıbrıs Türk halkı 1963- 1974 yılları arasında yaşadığı acı olayları Türkiye'nin 1974 yılında gerçekleştirdiği Kıbrıs Barış Harekatı'nın zaferiyle atlatmış, barış ve huzur ortamına kavuşmuştur. Şu anda Kıbrıs Türk tarafı ile Kıbrıs Rum tarafı arasında bu barış ortamını yasal hale getirecek müzakereler Birleşmiş Milletler nezdinde iyi niyetle sürdürülmektedir" dedi.

Konuşmaların ardından Mersin Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu'nun sergilediği oyun sonrasında program sona erdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Özdemir Çakacak Hüseyin Çamak Aytuğ Atıcı Kıbrıs Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title