Haberler

Mersin'de Kasımda Deniz Keyfi

UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'nde yer alan, Mersin'in önemli turizm merkezlerinden Kızkalesi, kasımda da denize girmek isteyenleri ağırlıyor.

UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'nde yer alan, Mersin'in önemli turizm merkezlerinden Kızkalesi, kasımda da denize girmek isteyenleri ağırlıyor.

Yılın büyük bölümünde güneşin etkili olduğu Mersin'de sahiller, yerli ve yabancı tatilcileri ağırlamaya devam ediyor.

Hava sıcaklığının 25, deniz suyu sıcaklığının 24 derece ölçüldüğü kentte, Kızkalesi önemli tatil merkezleri arasında öne çıkıyor.

Yurdun birçok bölgesinde kar yağışı ve soğuk hava etkisini gösterirken, Mersin sahillerinde vatandaşlar yazdan kalma günler yaşıyor.

Vatandaşlardan bazıları da kasımda denize girmenin keyfini çıkarıyor.

"Tatilin tadı sonbaharda çıkar"

Kızkalesi Turizm ve Kültür Derneği Başkanı Hüseyin Çalışkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada,  yurdun birçok bölgesinde kar yağışı ve soğuk havanın etkili olduğunu söyledi.

Akdeniz'in cennet köşelerinden Mersin'deki vatandaşların ise güzel hava sayesinde denize girip tatilin tadını çıkardığını belirten Çalışkan, "Kimileri kendini dalgalara bırakırken, kimileri güneşleniyor. Kimileri de deniz bisikletiyle eğleniyor. Aslında tatilin tadı sonbaharda çıkar, çünkü sahiller ve çevre sakin olur. Dinginlik insana huzur verir" diye konuştu.

Çukurova Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Murat Demir de uygun iklimiyle Mersin'in turizmde çok önemli yeri bulunduğunu vurgulayarak, "Tatilciler tarihi mekanları gezip, ardından kendilerini Akdeniz'in masmavi sularına bırakabiliyor. Mersin yılın 300 günü güneş alıyor. Bunun kıymetini bileceğiz. Bu güneş, deniz, tarih, başka bir yerde yok" ifadelerini kullandı.

Kayacı Vadisi'nde görsel şölen

Yerli ve yabancı turistlerin diğer uğrak yeri olan, sonbaharda ayrı güzelliğe bürünen Kayacı Vadisi'nde ise ziyaretçiler adeta görsel şölenle karşılaşıyor.

Vadide tesis işletmeciliği yapan Gazanfer Baş, yaz aylarında tatilcilerin vadiye akın ettiğini, şimdilerde ise sakin ortamda piknik yapmak isteyenleri ağırladıklarını kaydetti.

Kaynak: AA / Yerel

Hüseyin Çalışkan Kızkalesi Akdeniz Mersin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title