Haberler

Mersin'de Işid Protestosu

Mersin'de Demokratik Özgür Kadın Hareketi öncülüğünde gerçekleştirilen yürüyüş ve basın açıklamasıyla IŞİD saldırıları protesto edildi.

Mersin'de Demokratik Özgür Kadın Hareketi öncülüğünde gerçekleştirilen yürüyüş ve basın açıklamasıyla IŞİD saldırıları protesto edildi.

İstasyon Meydanı'nda toplanan ve çoğunluğunu BDP'liler ile HDP'lilerin oluşturduğu yaklaşık 500 kişilik grup, İstiklal Caddesi üzerinden yürüyüşe geçerek IŞİD saldırılarını protesto amacıyla yürüyüş düzenledi. Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Fazıl Türk ve Yüksel Mutlu'nun da aralarında bulunduğu grup, yol boyunca IŞİD ve destekçileri aleyhinde sloganlar attı. IŞİD'i protesto eden kalabalıktan bazıları, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın fotoğraflarını taşırken, zaman zaman örgüt lehinde sloganlar attılar. Özgür Çocuk Parkı'na kadar devam eden yürüyüşün ardından, Demokratik Özgür Kadın Hareketi adına açıklama yapan Dönem Sözcüsü Taybet Adıyaman, Ortadoğu'da ağır bir savaş yaşandığına dikkat çekerek, Kürtlerin bu bölgede direniş gösterdiğini söyledi. Bölgesel güçlerin kendi çıkarları doğrultusunda IŞİD denen terör örgütüne destek verip Rakka, Musul, Tikrit'ten başlayarak bu örgütü silahlandırdığını ileri süren Adıyaman, "Hedefleri bu coğrafyada Kürt katliamı gerçekleştirmek ve Kürt özgürlük direnişini engellemektir. Bölgede yaşayan halklar, sınırlı imkanlara rağmen her cephede omuz omuza çetelere karşı savaşmakta, köy köy bölgede yaşayan halklarla direnmektedir" dedi.

IŞİD güçlerinin şimdi de yönünü Kobani'ye çevirdiğini ifade eden Adıyaman, "Burada önemle belirtmeliyiz ki, IŞİD denen terör örgütünün bu saldırıları, Kürdistan coğrafyasında kadınlar öncülüğünde başlayan devrimin birilerini rahatsız ettiğinin açık göstergesidir" diye konuştu. Eylem, yapılan basın açıklamasının ardından olaysız olarak sona erdi. - Mersin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstiklal Caddesi Adıyaman Mersin Işid Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title