Haberler

Mersin'de "İç Güvenlik Paketi" Protestosu

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri, Meclis'te görüşmeleri devam eden İç Güvenlik Paketi'ni, AK Parti Akdeniz İlçe Başkanlığına yürüyerek protesto etti. İlçe binası önüne gitmeleri çevik kuvvet ve panzerlerle engellenen grup, bina yakınında yaptıkları açıklamada, tasarının geri çekilmesini istedi.

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri, öğle saatinde İstiklal Caddesi üzerindeki Özgür çocuk Parkı'nda toplandı. Burada 'İç Güvenlik Yasası Derhal Geri Çekilsin' yazılı pankart açan grup, sloganlarla İç Güvenlik Paketi ve hükümeti protesto etti. Daha sonra polis tarafından trafiğe kapatılan İstiklal Caddesi'ne çıkan grup, buradan Zeyinlibahçe Caddesi üzerindeki AK Parti Akdeniz İlçe Başkanlığı'na doğru yürüyüşe geçti. Yol boyunca slogan atan ve İstiklal Caddesi'nden Kuvayi Milliye Caddesi'ne geçen eylemciler, caddelerde bulunan vatandaşlara da seslenerek eyleme destek istedi. Metropol İş Merkezi önünden Bahçeler Caddesi'ne oradan da Zeytinlibahçe Caddesi'ne geçen grubun önü, AK Parti ilçe binasına yaklaşık 50 metre kala çevik kuvvet ekipleri ve panzerler tarafından kesildi. Bunun üzerine emniyet yetkilileriyle platform yöneticilerinin yaptıkları görüşme sonunda, çevik kuvvet ekipleri biraz daha geriye çekildi.

Bulundukları yerde grup adına açıklama yapan Mersin Emek ve Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü ve Ses Mersin Şube Eş Başkanı Yılmaz Bozkurt, kamuoyunda İç Güvenlik Yasası olarak bilinen "Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı"nın görüşmelerine emekçilerin, demokrasi güçlerinin ve kamuoyunun yoğun tepkisine rağmen Meclis Genel Kurulu'nda başlandığını söyledi. Söz konusu yasa tasarısının 1980 Anayasası'ndan bile geri olduğunu ve uluslararası sözleşmeleri ayaklar altına aldığını öne süren Bozkurt, "Tasarının temel hak ve özgürlükleri askıya alan içeriğini es geçerek bonzai satışını, molotof kullanımını ve eylemlerde yüzün çeşitli araçlarla gizlenmesini engellemeye yönelikmiş gibi sunmak kocaman bir yalandan ibarettir. Her üç konuda da yasalar mevcuttur. Sorun uyuşturucu ve bonzai satışı ise tek bir maddelik düzenleme getirsinler sonuna kadar destekleyelim. Meselenin bunlar olmadığı, her üç konuyu öne sürerek kamuoyu desteği sağlamayı amaçladıkları açıktır" dedi.

Tasarının yasalaşması halinde bugün tepki amaçlı yaptıkları bu yürüyüşü bile yapamayacaklarını iddia eden Bozkurt, tasarıyla getirilmek istenen düzenlemelere değinerek, "Bu yasa tasarısı derhal geri çekilmelidir. Hükümete sesleniyoruz, temel hak ve özgürlükleri askıya alan bu sıkıyönetim yasasını derhal geri çekin. Bizler emek ve demokrasi güçleri olarak tasarı geri çekilinceye ve anti demokratik uygulamalara son verilinceye kadar ülkenin dört bir yanında alanlara çıkarak mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğimizi bir kez daha ifade ediyoruz" diye konuştu.

Öte yandan, grubun protestosu sırasında bir binanın en üst katındaki pencereden bozkurt işareti ve bozkurt simgesi olan siyah bir bayrak sallayarak eylemcilere tepki gösteren iki kişi, gruptakiler tarafından protesto edildi.

Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri, açıklamanın ardından olaysız dağıldı. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ak Parti Akdeniz Mersin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Oy sayımında iftar molası olacak mı? YSK açıklama yaptı mı, ne dedi? Yunanistan'da deprem mi oldu? Depremin büyüklüğü ne? CUMA HUTBESİ 29 MART | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! KIZILCIK ŞERBETİ YENİ BÖLÜM FRAGMAN! Kızılcık Şerbeti 57. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Resmi Gazete bugün (29 Mart) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! IC ENTERRA kaç lot verir? IC ENTERRA halka arz kaç lot düşer? Katılımcıya göre IC ENTERRA lot hesabı! HAVA DURUMU I Cumartesi günü hava nasıl? İstanbul, Ankara, İzmir hava nasıl olacak? Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title