Haberler

Mersin'de "Güvenli Gıda Projesi" İlk Ürünlerini Verdi

Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğünün ürünlerde zirai ilaç kalıntısını ortadan kaldırmak için başlattığı projede ilk hasat gerçekleştirildi.

Erdemli ilçesindeki Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğünde, ürünlerde zirai  ilaç kalıntısını ortadan kaldırmak amacıyla uygulamaya konulan "Güvenli Gıda Projesi"nde ilk hasat yapıldı.

Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğünde görevli mühendis Bülent Altan'ın liderliğinde ilgili 9 kuruluşun da destek verdiği proje kapsamında, biyolojik mücadeleyle üretimi yapılan örnek domates serasında ilk hasat gerçekleştirildi.

Altan, yaptığı açıklamada, yetiştirilen ürünlerin gönül rahatlığıyla tüketilebileceğini söyledi.

Üretim modelinin bölgede yaygınlaştırılması amacıyla çalışmaların devam edeceğinin altını çizen Altan, "Amacımız, örtü altı bitkisel üretimde insan sağlığına yönelik tehditleri ortadan kaldırmak veya mümkün olabildiğince en az seviyeye indirmektir. Aynı zamanda pazarlama sorunlarını da çözüp diğer üreticileri bu yönde üretim yapmaya teşvik etmek istiyoruz" diye konuştu.

Bu yönde üreticilere eğitimler vereceklerini kaydeden Altan, tüketici tercihleri konusunda da çalışmalar yapacaklarını sözlerine ekledi.

Erdemli Ziraat Odası Başkanı Adnan Dölek ise projenin sorunsuz ilerlediğini belirterek, hedeflerinin insan sağlığına sıfır zararlı üretimin yaygınlaşmasına öncülük etmek olduğunu ifade etti. - Mersin

Kaynak: AA / Yerel

Erdemli Mersin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title