Haberler

Mersin'de Gölet ve Sulama Projeleri Devam Ediyor

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan'ın seçim döneminde söz verdiği gölet ve sulama projeleri için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan'ın seçim döneminde söz verdiği gölet ve sulama projeleri için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Ak Parti Mersin İl Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Mut ilçesi için 10 göletin proje yapım ihalesinin 30 Mayıs'ta yapıldığı, 9 Haziran'da da 7 göletin proje yapım ihalesine çıkılacağı belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kalkınma Bakanı Elvan da verdikleri sözlerin hiçbirinin yerde kalmayacağını, hepsinin takip ettiğini ve bir bir gerçekleştireceklerini vurguladı.

Mersin'in sulama sorununa neşter vurulduğunu ifade eden Elvan, açıklamada şunları kaydetti:

"Sulama problemini Mersin'in gündeminden çıkarmak için çalışmalara hız verdik. Mersinli hemşehrilerim müsterih olsun. Verdiğimiz sözlerin hiçbiri yerde kalmayacak. Hepsini tek tek takip ediyoruz ve bunları bir bir gerçekleştireceğiz. Mersin'de şu anda 12 adet barajın inşaat çalışmalarının devam ediyor. Mut Barajı, Gülnar Barajı, Sipahili-Kayraktepe Barajı, Mezitli -Değirmençay (Erçel) barajı ve Erdemli Çiftepınar Barajları da planlama ve proje aşamasında. Anamur Demirören, Erdemli Kargıcak, Gülnar Çukurasma, Gülnar Üçoluk, Mut Bozdoğan, Mut Kadıkızı, Erdemli Mühlü, Silifke İmambekirli, Bozyazı Gözce göletlerinde plan ve proje çalışmaları sürüyor. 4 adet küçük sulama göleti için de proje yapımına hemen başlandı. Daha önce Mersin İl Özel İdaresince yapımına başlanmış ancak İl Özel İdaresinin kaldırılması nedeniyle inşaatı yarım kalmış olan Erdemli Esenpınar, Karacaoğlan ve Akpınar göletleri ile Toroslar Akpınar, Çamlıyayla Körmenlik ve Mut Çaltılı göletlerinin de eksik kalan kısımları için çalışmalara başlandı."

Kaynak: AA / Güncel

AK Parti Erdemli Mut Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title