Haberler

Mersin'de Gergin Saatler

Mersin'de, oy verme işleminin tamamlanmasının ardından adliye ve çevresinde hareketli saatler yaşanmaya başlayınca, polis yoğun güvenlik önlemleri aldı.

Mersin'de, oy verme işleminin tamamlanmasının ardından adliye ve çevresinde hareketli saatler yaşanmaya başlayınca, polis yoğun güvenlik önlemleri aldı.

Adliye Sarayı çevresine gelen HDP'liler oy torbalarını getiren görevli araçların ve sandık görevlilerinin adliyeye sıkı şekilde takip etti. Oldukça gergin bir ortamın meydana geldiği alanda, sinirlerin gerilmesi ile zaman zaman sert tartışmalar yaşandı. Oy torbasının çalındığını iddia eden Ahmet Akar isimli HDP'li bir kişi, bunu engellemeye çalışmak isterken polis tarafından tartaklandığını iddia etti. Bunun üzerine vatandaşlar ile polis arasında başlayan tartışma bazı partilierin araya girmesi ile son bulurken, farklı tepkilerin büyümesi üzerine polisler ile vatandaşlar arasında sert tartışmalar yaşandı. Elinde torba bulunan kişinin sandık görevlisi olduğu, araçtan inerek yaya şekilde alana girdiği anlaşılınca ortam sakinleşti.

Oy işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye giren HDP Milletvekili adayları Mehmet Dengir Mir Fırat ile Çilem Öz, partilileri sakinleştirdi. Gazetecilere açıklama yapan Fırat, "Türkiye bu akşamdan itibaren yeni bir güne başlıyor. Türk demokrasisi, Türk hukuk devleti, barış ve kardeşlik kazandı. İnanıyorum ki bundan sonra değerli arkadaşlarım ile beraber mecliste görevimizi halkımıza vermiş olduğumuz sözler doğrultusunda yerine getireceğiz. Sonucun tüm halkımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

Öte yandan HDP'nin ülke genelinde yüzde 10 barajını geçmesinin kesinleşmesiyle, özellikle doğu ve güneydoğulu vatandaşların oturduğu mahallelerde silahlar ateşlenirken, sevinç konvoyları da düzenlendi. - Mersin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Akar Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title