Haberler

Mersin'de Gazetecilerin Darbedilmesi

Olaya karıştığı iddia edilen iki işçinin iş akdi, Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin talepleri üzerine bağlı bulundukları firma tarafından feshedildi Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz: "Gazetecilere bu tür nahoş hareketlerde bulunmak, kimsenin haddine değildir.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 16 Ocak'ta meclis toplantısını izleyen gazetecilerin, salon dışındaki olayı görüntülerken darbedilmesi olayına karıştığı öne sürülen iki işçinin, talepleri üzerine bağlı bulundukları firma tarafından iş akitlerinin feshedildiğini bildirdi.

Kocamaz, yazılı açıklamasında, bu tür olayların tekrar etmemesi için herkese görev düştüğünü vurguladı.

Amaçları, görevini yapmak olan basın mensuplarına yönelik saldırıyı kabul edemeyeceklerini belirten Kocamaz, "Gazetecilere bu tür nahoş hareketlerde bulunmak kimsenin haddine değildir. Buna yeltenen bedelini bu şekilde öder. Bu vesileyle kentimizde bir kez daha böylesi hadiselerin yaşanmamasını temenni ederken, gazeteci arkadaşlarıma tekrar geçmiş olsun dileklerinde bulunuyorum" ifadelerini kullandı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin Kongre ve Sergi Sarayı'ndaki meclis toplantısı sırasında, işten çıkarıldığı iddia edilen belediye personelinin protestosunu görüntülemek için salon dışına çıkan gazeteciler Kıymet Gökçe, Adnan Açıkgöz, Necdet Taş, Soner Aydın ve Taylan Candar darbedilmişti. - Mersin

Kaynak: AA / Güncel

Burhanettin Kocamaz Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title