Haberler

Mersin'de Fındıkkıran Son Kez Sahnelendi

Güncelleme:

Mersin Devlet Opera ve Balesi, Çaykovski'nin yılbaşı klasiği olan Fındıkkıran balesini sanatseverler için son kez sahneledi.

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Çaykovski'nin yılbaşı klasiği olan 'Fındıkkıran' balesini sanatseverler için son kez sahneledi.

MDOB, pek çok bale topluluğunca yıl başlarında sahnelenmesi gelenekselleşmiş, adı yeni yıl kutlamalarıyla özdeşleşen Çaykovski'nin 'Fındıkkıran' balesini Mersin Kültür Merkezi Opera Sahnesi'nde sahnelendi. Yaklaşık 700 sanatsever izlediği eserin orkestra şefliğini Bujor Hoinic'in yaptı. Ünlü koreograf Mehmet Balkan'ın koreografisiyle sahnelenen eserin müzik düzenlemesi Andrezej Barlog, dekor ve kostüm tasarımı Olaf Zambek, ışık tasarımı Tarık Deniz imzasını taşıdı. Eseri Lale Balkan ve Junko Hikasa sahneye koyarken başlıca rolleri ise Özlem Şenormanlılar, Büşra Ay, Burak Serkan Cebeci, Ozan Demirbaş, Mahmut Akyol, Beatrice Parma, Tutku Barın Tümen, Serbülent Biçer, İraklı Bakhtadze, Niyazi Cingöz, Tugay Ak, Tarkan Günal, Tolga Ergen, Murat Koman, İzzet Güllü, Berna Turhan İleri, Esra Günkent, Tuba Şennalbant, İpek Engin, Göksel Toker, Murat Ali Cengiz, Özge Ösmen, Yusuf Afacan, Önder Acar ve Önem Özden dönüşümlü olarak paylaştı.

MDOB Müdür ve Sanat Yönetmeni Erdoğan Şanal, geçtiğimiz sezonun 3'ncü büyük prodüksiyonlarından biri olan Fındıkkıran'ı son kez sahnelediklerini belirterek, "Bütün büyük opera evlerinin repertuvarında olan her yeni yıl arifesinde sahnelenen Fındıkkıran balesini son kez Mersinlilerle buluşturduk. Çaykovski'nin müthiş müziklerinin eşliğinde Mehmet Balkan'ın sahnelediği klasik bir baleye Mersinli sanatseverler ve çok büyük bir ilgi gösterdi. Hep kapalı gişe sahnelediğimiz eserde bizi yalnız bırakmayan tüm sanatseverlere ve seyircilerimize teşekkür ediyoruz" diye konuştu. - Mersin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Balkan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title