Haberler

Mersin'de Esnaf Odalarının Genel Kurul Maratonu Sürüyor

Güncelleme:

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği bünyesindeki 72 esnaf ve sanatkar odasının genel kurul maratonu devam ediyor.

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) bünyesindeki 72 esnaf ve sanatkar odasının genel kurul maratonu devam ediyor. Bugüne kadar 30 odanın genel kurulları tamamlanırken, Talat Dinçer yönetimindeki Mersin ESOB'da ise seçim heyecanı Mayıs ayında yaşanacak.

Mersin'de 70 bin esnafın örgütlendiği 72 odanın Ocak ayı başında başlayan genel kurul maratonu Mart ayının ortalarına kadar devam edecek. Anamur Şoförler ve Otomobilciler Odası'nın genel kurulu ile 3 Ocak 2014 tarihinde başlayan maratonda Mersinli esnaf ve sanatkarlar, yeni dönem için yeni yönetimlerini belirlemek üzere 12 gündür sandık başına gidiyor. Bugüne kadar genel kurulları tamamlanan 30 odanın tamamında, esnaf tercihini mevcut başkanlardan yana yaptı. Genel kurulların büyük bölümünde seçimlere mevcut yönetimlerin olduğu tek listeyle gidilirken, iki listeyle gerçekleştirilen genel kurullarda da mevcut yönetimler değişmedi ve esnaf aynı ekipleri yeniden göreve getirdi. Oda Başkanı Veysel Sarı'nın güven tazelediği Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası'nın genel kurulunda, odanın ismi değiştirilerek, "Mersin Kamyon, Kamyonet, Otobüs, Otomobil ve Şoförler Esnaf Odası" olurken, esnaf, Kırtasiyeciler Odası'nda Reşat Kıvılcım, Çiçekçiler Odası'nda Ömer Şahbudak, Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası'nda Nesil Aydın, Oto Sanatkarlar Odası'nda Cemal Serinol, Minibüsçüler Odası'nda Aziz Biricik ve Lokantacılar, Pastacılar, Kafeteryacılar Esnaf Odası'nda Hacı Özkan'a bir dönem daha vize verdi. Mersin ESOB Başkanı Talat Dinçer'in başında bulunduğu Elektronikçiler Odası'nda da yönetim değişmedi.

Odaların genel kurullarının tamamlanmasının ardından esnaf ve sanatkarlar bu kez yeni Birlik yönetimini belirlemek üzere sandığa gidecek. Mersin ESOB'un genel kurulunun Mayıs ayında yapılması planlanıyor. Aralık 2005'te ekibiyle birlikte ESOB'un başına geçen ve iki dönemdir başkanlık görevini yürüten Talat Dinçer'in, esnaf sanatkardan üçüncü dönem için de görev istemesi bekleniyor.

Şu ana kadar gerçekleştirilen genel kurullarla ilgili İHA muhabirine açıklama yapan Dinçer, çok sükunetli bir genel kurul ortamı yaşadıklarını söyledi. Genel kurullarda en ufak bir sıkıntı yaşamadıklarını, yönetimi ve diğer oda başkanlarıyla birlikte genel kurullara katıldıklarını belirten Dinçer, esnaf sanatkarın odalarının genel kurullarına yoğun katılım gösterdiklerini, seçimlere de yüzde 80'in üzerinde katılım olduğunu kaydetti. Dinçer, "Bugüne kadar tamamlanan genel kurullarda göreve talip olan arkadaşlar oldu ama esnaf tercihini mevcut yönetimlerden yana yaptı. Esnaf sanatkarımız, genelde ekonomik sıkıntı içinde olduğundan sıkıntıların daha da artmasını istemiyor. Yeni yönetimlerin alışma süreci ve çözüm önerilerinin zaman alacağını düşünen esnafımız, sorunlarının biran çözülmesi için de mevcut yönetimler tarafından yapılan çalışmalar devam etsin istiyor. Bundan dolayı da esnaf sanatkarımız mevcut yönetimlerle güven tazeliyor" dedi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Talat Dinçer Mersinli Anamur Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title