Haberler

Mersin'de Erik Ağaçları Çiçek Açtı

Silifke ilçesinde örtü altındaki erik ağaçları çiçek açtı.

Silifke ilçesinde örtü altındaki erik ağaçları çiçek açtı.

Silifke Erik Üreticileri Birliği Başkan Vekili Mustafa Göktaş, Göksu Vadisinde bulunan köylerde örtü altına alınan bahçelerde çiçek açan erik ağaçlarını inceledi.

Göktaş, gazetecilere, Göksu Vadisi köylerinde yaklaşık 10 dönümde erik bahçelerinin örtü altına alındığını, bu yıl yaklaşık 10 ton hasat hedeflendiğini söyledi.

Göktaş, "Açık alanda ilk erik hasadı nisanda yapılıyor. Örtü altına alınan bahçelerde ise mart ayının ikinci haftasında ürünleri toplamaya başlıyoruz. Erken hasat yapıldığı için de fiyatlar yüksek oluyor. Ağaçlarımız çiçek açtı. Bu yıl da ilk hasadını yapacağımız eriğin kilogramını geçen yıl olduğu gibi 200 liradan satmayı düşünüyoruz" dedi.

Göksu Vadisi'ndeki Keben, Sabak, Bükdeğirmeni, Karakaya, Evkafçiftliği, Kargıcak, İmambekirli, Karahacılı, Ortaören köyleriyle Kabasakallı Mahallesi, Atayurt, Atakent ve Taşucu beldelerinde açık alanda erik üretiliyor. - Mersin

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Göktaş Silifke Mersin Göksu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title