Haberler

Mersin'de 'Engelsiz Turizm' İçin İmzalar Atıldı

Mersin'de engellilerin de turizm tesislerinden yararlanma, seyahat ve tatil olanağını hayata geçirebilmeleri için yürütülen Engelli Dostu Oteller Projesi'nde imzalar atıldı.

Mersin'de engellilerin de turizm tesislerinden yararlanma, seyahat ve tatil olanağını hayata geçirebilmeleri için yürütülen Engelli Dostu Oteller Projesi'nde imzalar atıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Turizm İşletmecileri Derneği (MERTİD) işbirliği ile yürütülecek olan Engelli Dostu Oteller Projesi'nin imza töreni Atlıhan Otel'de gerçekleşti. Törene, Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Burhanettin Kocamaz ve MERTİD Başkanı Hamit İzol, Mersin Turizm Platformu Başkanı Numan Olcar, sivil toplum kuruluşları, öğretim üyeleri ve çok sayıda protokol üyesi katıldı.

İmza öncesi konuşan Başkan Kocamaz, Mersin'in engelsiz turizm kenti haline gelmesi için MERTİD ile birlikte el ele verdiklerini belirterek, "Maalesef ülkemizde engellilerimiz tatile gittiklerinde dinlenip eğlenmekten çok, tatilden eziyet çekerek dönüyor. Otellerin merdivenlerinden tutun da, tuvaletlerine, yemek salonlarına ve havuzlarına kadar özgürce hareket edebilecekleri alanlar oluşturulmamış ve maalesef engellilerimiz ailesi olmadan kendi başına otelde kalma lüksüne sahip değil" diye konuştu.

Kocamaz ayrıca, proje ile Mersin genelinde hizmet veren otelleri, engelli bireylerin yararlanabilmesi için gerekli tadilat ve tefrişatı yapmaları konusunda teşvik edeceklerini belirterek, "Otellerin kanun ve ilgili mevzuat çerçevesinde erişilebilir duruma getirilmesi için gerekli rehberliği yaparak, teknik desteği sağlayacağız. 'Engelsiz Turizm'in gelişmesine katkı vereceğiz" dedi.

Hamit İzol ise projenin kendileri için çok önemli olduğunu ifade ederek, "Mersin'i bu alanda tanıtırsak, turizm ve diğer alanlarda da tanıtmış olacağız. Bize bu protokol teklifi gelince, sevinerek kabul ettik. Bu projede hep beraber güç birliği yaparsak çok verimli bir çalışmaya imza atacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi bedensel engelli Levent Dölek de proje ile birlikte yıldız sayısına bakılmaksızın engellilerin rahatça tatil yapabileceklerini ve imzalanan bu protokolün içeriği bakımından Avrupa'ya bile örnek olabilecek bir protokol olduğunu belirtti. - Mersin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Burhanettin Kocamaz Hamit İzol Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title