Haberler

Mersin'de Engelliler Bir Günlük Askerlik Heyecanı Yaşadı

Mersin'de 70 engelli, bir günlük vatani görevlerini yapmanın heyecanını yaşadı.

Mersin'de 70 engelli, bir günlük vatani görevlerini yapmanın heyecanını yaşadı. Silah ve bayrak üzerine el basarak yemin eden engelli askerler, tezkerelerini Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nun elinden aldı.

Mezitli İlçe Jandarma Komutanlığı'nda düzenlenen törende sevinçleri gözlerinden okunan askerler, bir gün de olsa vatani vazifelerini yapmanın mutluluğunu yaşadı. Yapılan törene, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren, İl Jandarma Komutanı Alpay Ömer Uyar, il protokolü, engelli askerler ve aileleri katıldı. Törende bölüğüne ilk katılan askere Vali Güzeloğlu tarafından hediyesi verildi. Ardından eğitimleri en iyi yapan engelli asker yaş kütüğüne plaket çaktı. Akabinde 70 asker ellerini silah ve bayrak üzerine basarak yeminlerini ederek, askerlik vazifelerini tamamladı. Törende engelli askerler adına konuşan Mustafa Kale, bir günlük de olsa askerlik yapmanın heyecanını yaşadıklarını ifade ederek, "Bizlerde her Türk vatandaşı gibi askerlik vazifesini kanunların ön gördüğü sürede yapmak ve kanımızın son damlasına kadar bu vatana hizmet vermek isterdik. Ancak takdiri ilahi budur ki vücudumuzda bulunan çeşitli engeller nedeniyle bu onurlu ve şerefli görevi 1 gün gibi kısa bir sürede yapmak nasip olmuştur. Bu uygulamayı yapan herkese teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Mersin İl Jandarma Komutanı Albay Ömer Uyan ise bugün 70 Mehmetçiğin eğitmeleri tamamladığını vurgulayarak, "Şanlı bayrağımızın gölgesinde ve sizlerin huzurunda ant içmişlerdir. Ordumuzun örf, adet ve geleneklerinden en önemlisi olan ant içme töreninin manevi değeri bizler için çok büyüktür. Çünkü bu yemin vatan sevgisi ve namus anlamında olup, aynı zamanda kahraman Türk ordusu mensubu olarak asker olduğunuzun bir kabul belgesidir. Bugün burada bulunan Mehmetçiklerimiz, yaşları ve bulundukları konum ne olursa olsun her zaman duygu ve düşünceleriyle asker olduklarını bir kez daha ispatlamışlardır. Bu güzelliği yaratan herkese şükranlarımı sunuyorum" şeklinde konuştu.

Vali Hasan Basri Güzeloğlu da bu törende olmaktan mutluluk duyduğunu kaydederek, "Şüphesiz ki bugün gerçekleşen tören devletimizin her bireyine, her ferdine, her kişisine dönük çağdaş bir yönetimin ve sosyal devlet anlayışının olmazsa olmazıdır. ya doğuştan yada sonradan ama istemeden taşınan ve engel olarak bulunan nedenlerden dolayı hayatın her alanında, her noktasında ve yaşamın her kesişme alanındaki engelleri kaldırmak, yüreklerindeki sevgiyle yaşam sevinciyle onların da hayata tutunmasını sağlamak ve buna dönük hizmetleri sunmak bizim en temel önceliğimiz ve ödevimizdir. Bugün ki üniforma ve yaşadıkları bir ömür boyu anacakları, paylaşacakları çok özel bir gün ve anlamlı bir gün olacaktır. Hepsine hayatın her aşamasında bugün yaşadıkları gibi engelsiz bir gelecek diliyorum. Bu törenin hazırlanmasında da emeği geçenlere teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Vali Güzeloğlu ve protokol üyeleri tarafından askerlere tezkereleri ve hediyeleri verildi. Ailelerde çocuklarının yanına gelerek bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mersin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title