Haberler

Mersin'de "Dostluk ve Kardeşlik" Etkinliği Düzenlendi

"Dostluk ve Kardeşlik" etkinliği düzenlendi.

Mersin Kafkas Kültür ve Yardımlaşma Derneğince

"Dostluk ve Kardeşlik" etkinliği düzenlendi.

Mersin'de yaşayan Kafkas kökenli vatandaşlar arasında birlik ve beraberliği arttırmaya yönelik Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayında gerçekleştirilen etkinliğe, kent merkezinin yanı sıra Kayseri, Kahramanmaraş, Tokat, İstanbul, Hatay, Ankara ve Adana'dan da katılım oldu.

Dernek başkanı İbrahim Burcu, soykırıma uğrayarak sürgün edilmiş Kafkas halklarının, kültürel mirasına sahip çıkmak adına mücadele verdiğini söyledi.

Bu amaçla yaptıkları etkinliklerle dayanışma ve kaynaşmanın sağlanmasına katkı sunduklarını ifade eden Burcu, bu tür etkinliklerin süreceğini kaydetti.

Konuşmanın ardından sahne alan Zezemize Müzik Gurubu'nun eşliğinde çeşitli gösteriler sunuldu. Derneğe gelir kazandırmak amacıyla hediye çekilişi ve açık arttırma usulü ile Kafkas tabloları ve Kafkasya'dan getirilen bir gümüş kama satışa sunuldu.

Etkinliğe, Toroslar Belediye Başkan Vekili Saffet Sucu, Kafkas Kültür Dernekleri Federasyonu (KAFFED) Yönetim Kurulu üyesi ve Akdeniz Temsilcisi Bekir Sami Yavuz, Adana Çerkes Kültür Derneği Başkanı İsa Elagöz, Kahramanmaraş Kafkas Kültür Derneği Başkanı Nevzat Tarakçı, Göksun Kafkas Kültür Derneği Başkanı Bedri Tokuç, Afşin Kafkas Kültür Derneği Başkanı Adnan Özdemir, İskenderun Kafkas Kültür Dernek Başkanı Servet Apiş ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Muhabir: Veli Gürgah

Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar - MERSİN

Kaynak: AA / Yerel

Kahramanmaraş Kayseri Mersin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title