Haberler

Mersin'de "Dinlerin Buluşması" Etkinliği

Mersin'de "Dinlerin Buluşması" etkinliği- Farklı dine mensup kişilerin kabristanlarının bulunduğu şehir mezarlığında düzenlenen etkinlikte, Müslüman ve Hristiyan din adamları dua ettiMERSİN (AA) - Kurban Bayramı dolayısıyla 16'ncısı düzenlenen "Dinlerin Buluşması" etkinliğinde bir araya gelen Müslüman ve Hristiyan din adamları, farklı dine mensup kişilerin kabristanlarının bulunduğu şehir mezarlığında dua etti.

Mersin'de "Dinlerin Buluşması" etkinliği- Farklı dine mensup kişilerin kabristanlarının bulunduğu şehir mezarlığında düzenlenen etkinlikte, Müslüman ve Hristiyan din adamları dua ettiMERSİN (AA) - Kurban Bayramı dolayısıyla 16'ncısı düzenlenen "Dinlerin Buluşması" etkinliğinde bir araya gelen Müslüman ve Hristiyan din adamları, farklı dine mensup kişilerin kabristanlarının bulunduğu şehir mezarlığında dua etti.Semavi dinlere mensup kişilerin mezarlarının yan yana olmasıyla bilinen Mersin Şehir Mezarlığı'nda düzenlenen etkinlikte, Mersin Ortodoks Kilisesi Ruhani Lideri Coşkun Teymur, Mersin İtalyan Katolik Kilisesi Ruhani liderlerinden Roberto Ferrari ve Katolik Kilisesi rahibi Pavel Szymala, mezarlık imamı Orhan Altun, birlik ve beraberlik mesajı verdi.Ney dinletisi ile başlayan etkinlikte Kur'an-ı Kerim ve farklı dinlere ait ilahiler okundu, dua edildi.Mersin Ortodoks Kilisesi Ruhani Lideri Teymur, konuşmasında, Mersin'in, dinler açısından mozaik bir kent olduğunu belirterek, "Bu mozaiğin her parçası ayrı ve eşsiz bir değerdedir. Ancak ve ancak bütün parçaları bir araya geldiği zaman mozaiğin muhteşem güzelliği gözler önüne serilebilir. Bunun en anlamlı ve güzel örneğini Mersin Mezarlığı'nda bulabilirsiniz. Birçok dostumuz, farklı dinlere mensup olmalarına rağmen şimdi beraberce huzur içinde yatmakta" dedi.Pavel Szymala ise dünyada sevgi ve barışın hüküm sürdüğü bir yıl olmasını dileyerek, Mersin Katolik Kilisesi olarak Kurban Bayramı'nı içtenlikle kutladığını söyledi.Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da herkesin birbirinin inancına saygı ve sevgiyle yaklaşması gerektiğini belirterek, "Gidecek başka bir dünyamız yok, bu dünyayı yer altıyla yer üstüyle paylaşmak mecburiyetindeyiz. Dolayısıyla buradaki paylaşımda, hoşgörüde, sevgi ve saygıda insanların bir araya gelmesini ve yaşamı paylaşmasını sağlayan herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.Dua okunmasının ardından törene katılanlar hatıra fotoğrafı çektirdi, mezarlıktaki şehitliğe karanfil bıraktı. .

Kaynak: AA / Güncel

Kurban Bayramı Orhan Altun Mersin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title