Haberler

Mersin'de Cumhuriyet'in 93 Yıl Dönümü Törenlerle Kutlandı

Mersin'de Cumhuriyet'in 93 yıl dönümü törenlerle kutlandıMERSİN'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenle kutlandı.

Mersin'de Cumhuriyet'in 93 yıl dönümü törenlerle kutlandı

MERSİN'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenle kutlandı. Resmi törenlerin dışında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve bazı sivil toplum örgütleri, alternatif bir program düzenledi.

Kültür Merkezi Şeref Salonu'nda, Vali Özdemir Çakacak'ın kutlamaları kabul etmesi ile başlayan program, Cumhuriyet Meydanı'nda devam etti. Burada Vali Çakacak, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Kadir Yıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Burhanettin Kocamaz üstü açık cipe binerek vatandaşların bayramını kutladı. Törene CHP milletvekili Aytuğ Atıcı, gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Vali Çakacak, 15 Temmuz'da yaşanan başarısız darbe girişimine değinerek şunları söyledi: "Üzerimize bomba yağdırdılar bu ihanetleri ile milletimizi sindirebilecekleri milli ve manevi değerlerine devletine demokrasisine ve milli iradeye bağlılıklarımızın bu bağlamda zayıflatabileceklerinin gafletine düştüler. Bu emellerinin asla gerçekleşmeyeceğini milletimizin devletine güçlü bir şekilde yaşatacağını göz ardı ettiler. Yüce milletimiz egemenliğimize demokrasimize birlik ve beraberliğimize kast etmeye kalkışan bu hainlerin ellerindeki tahtların önüne yatmış, devlet kurumlarına bedenini siper etmiş ve bu hainlerin amaçlarına ulaşmalarına müsaade etmemiştir."

Törende daha sonra atletizm yarışmalarında dereceye giren sporculara ödülleri verildi ve şiirler okundu. Halk oyunları ve Modern Dans Topluluğu ekipleri de gösteri yaptı.

ALTERNATİF KUTLAMA

CHP ve sivil toplum örgütlerinin katılımıyla alternatif bir kutlama da yapıldı. Milletvekilli Aytuğ Atıcı ile birlikte yaklaşık 600 kişi Cumhuriyet Alanı'nda 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganı atıp, marşlar söyledi. CHP'liler İstiklal Marşı okuduktan sonra Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. Alandakilere seslenen CHP İl Başkanı Abdullah Özyiğit, demokrasi ve Cumhuriyet vurgusu yaparak birlik mesajları verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi 29 Ekim Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title