Haberler

Mersin'de Çocuklar Çocuk Felcine Karşı Aşılanıyor

Mersin Halk Sağlığı Müdürlüğü ekipleri, tüm çocuklara, daha önce aşılanmış olmalarına bakmaksızın bir hafta boyunca kapı kapı dolaşarak çocuk felci aşısı yapacak.

Mersin Halk Sağlığı Müdürlüğü ekipleri, tüm çocuklara, daha önce aşılanmış olmalarına bakmaksızın bir hafta boyunca kapı kapı dolaşarak çocuk felci aşısı yapacak. Halk Sağlığı Müdürü Dr. Aytekin Kemik, ilk aşıyı kendi kızına yaparak çalışmayı başlattı.

Mersin Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından 7-13 Nisan 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilecek ve 0-59 aylık tüm çocukları kapsayacak aşı çalışması, bu sabah merkez Yenişehir ilçesindeki Toplum Sağlığı Merkezi önünde başladı. 700 kişiden oluşan ekiplerin kapı kapı dolaşarak yapacağı aşılama çalışmasında, tüm çocukların daha önce aşılanma durumlarına bakılmaksızın ek olarak Oral Polio Aşısı (çocuk felci) ile aşılanması sağlanacak.

Çalışmanın ilk gününe merkez ilçe Yenişehir Kaymakamı Mustafa Özarslan ile Mersin Halk Sağlığı Müdürü Dr. Aytekin Kemik de katıldı. Yenişehir Aile Sağlığı Merkezi önünde açıklama yapan Dr. Kemik, Türkiye'nin 2004 yılından bu yana çocuk felci açısından Dünya Sağlık Örgütü tarafından 'temiz' olarak ilan edildiğini söyledi. Bu yıl Irak'ın kuzeyinde bir çocuk felci vakası görülmesi üzerine virüslerin tamamen ortadan kaldırılması için bütün çocukların yeniden aşılanmasına karar verildiğini belirten Kemik, bugünden itibaren 0-5 yaş arasında 59 aya kadar olan tüm çocukların yeniden aşılanacağını bildirdi. Ekiplerin tüm evlere giderek, daha önce aşı olup olmadıklarına bakmadan tüm çocuklara aşı yapacaklarını dile getiren Kemik, ailelere bu aşıyı çocuklarına mutlaka yaptırmaları çağrısında bulundu. Kemik, çalışmayla 140 bin çocuğu aşılamayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

Dr. Kemik, konuşmasının ardından 2 yaşındaki kızı Sevgi Su Kemik'e ilk aşıyı yaparak aşı çalışmasını başlattı. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yenişehir Mersin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title