Haberler

Mersin'de Çelenk Krizi Çıktı

Güncelleme:

Mersin'de 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarında çelenk krizi yaşandı.

Mersin'de 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarında çelenk krizi yaşandı. Törende Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu yuhalanırken, 'Hükümet istifa' sloganları atıldı.

Bayram nedeniyle sabah saatlerinde Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu. Törene Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren, AK Parti Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, CHP Mersin milletvekilleri Aytuğ Atıcı, Vahap Seçer, İsa Gök, MHP milletvekilleri Mehmet Şandır, Ali Öz ile il protokolü, gaziler ve vatandaşlar katıldı. Törende Vali Güzeloğlu, Başkan Özcan ile Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral İmren, Atatürk Anıtı'na çelenk koydu.

CHP, ADD VE ÇYDD ÇELENGİNE ENGELLEME

İl yöneticileri, anıtın yanındaki Kültür Merkezi'ne girdikten sonra çelenk krizi yaşandı. CHP ile Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği getirdikleri çelenkleri koymak istedi. Ancak polis tarafından alana alınmadı. Kısa süre sonra CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı polis arama noktasına gelerek, çelenkleri alana geçirip Atatürk Anıtı'na konulmasını sağladı.

SELAMLAMA SIRASINDA YUHALAMA

Ancak Vali Güzeloğlu'nun halkı selamlaması ve resmi geçit hazırlığı yapılırken, bu çelenkler konuldukları yerden kaldırıldı. Bunun üzerine Vali Güzeloğlu, Garnizon Komutanı İmren ile Belediye Başkanı Özcan, geçit töreni için tekrar alana gelip askeri araç üzerinde vatandaşı selamladığı sırada, Atatürkçü Düşünce Derneği ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği üyesi yaklaşık 300 kişi tarafından yuhalandı. Protestocular 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz', 'Ne mutlu Türküm diyene' sloganları attı.

Resmi törenin ardından CHP'liler, ADD ile Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği üyeleri, alandan kaldırılan çelenklerini Atatürk Anıtı'na tekrar koydu. Burada İstiklal Marşı okuyup, saygı duruşunda bulunan ve vatandaşların da katılımıyla sayıları bini bulan grup daha sonra dağıldı. - Mersin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Basri Güzeloğlu Macit Özcan Mersin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 19 Nisan Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 19 Nisan Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title