Haberler

Mersin'de Belediye Çalışmaları Gece de Sürüyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 872 personel ve 220 araç ile Mersinlilerin daha temiz ve daha güzel bir güne uyanması için çalışmalarına gece de devam ediyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 872 personel ve 220 araç ile Mersinlilerin daha temiz ve daha güzel bir güne uyanması için çalışmalarına gece de devam ediyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı'na bağlı çevre ve temizlikten sorumlu ekipler, Mersinlilerin sağlıklı ve temiz bir kentte yaşaması için 446 personel ve 96 araç ile kentin ana caddelerinde ve meydanlarında gece gündüz çalışıyor. Sinekle mücadele konusunda ise ekipler yoğun çaba sarf ediyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi ilaçlama ekipleri, ilaçlama çalışmaları kapsamında Mersin genelinde 7 adet kanal sisleme, 10 adet mist blower, 85 ULV, 17 adet ise el sisleme aracının yanı sıra toplam 400 personel ve 96 araç ile hizmet veriyor.

Gündüz saatlerinde gölet, su birikintisi, sulama kanalı, bataklık ve depo birikintilerinde larva ve rezidüel çalışması yapan Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri, havanın kararması ile birlikte uçkun mücadelesine yönelik ilaçlama yapıyor.

Kentin kalabalık ve yoğun trafik akışına sahip olan caddelerinde gündüz çalışma imkanı bulamayan ekipler, bu caddelerdeki çalışmalarına gece yarısından sonra başlıyor. Hastane Caddesi, İstemihan Talay Bulvarı, Silifke Caddesi gibi gündüz saatlerinde yoğun olan caddelerin ve kaldırımların temizliği el süpürgeleri ve yol temizleme aracı ile yapılıyor. Kent sokaklarının ıssızlaşması ile birlikte çalışmalarına başlayan ekipler, gün doğumu ile birlikte mesailerini sonlandırıyor.

Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı, merkez ilçeler Akdeniz, Toroslar, Yenişehir, Mezitli'de 26 personel ve 13 sulama tankeri ile sulama çalışmalarını sürdürüyor. Bunun yanı sıra Tarsus'ta 3 araç, Erdemli'de 2 araç ve diğer ilçelerde de 1'er araç ile sulama çalışmalarına devam ediyor. Ekipler gece 23.00-07.00 saatleri arasında çalışmalarını sürdürürken, merkezde bulunan atık toplama aracı da gece 05.00'den saat 11.00'e kadar hizmet veriyor. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title