Haberler

Mersin'de Altyapı Çalışmaları İçin Sözleşme İmzaladı

Güncelleme:

Büyükşehir Belediyesi altyapı çalışmaları için Alman firma ile sözleşme imzaladı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Alman firma Ludwig Pfeiffer Hoch und Tiefbau GmbH & Co. KG arasında, Tece ile Davultepe beldelerini kapsayan altyapı çalışmalarına ilişkin sözleşme imzalandı.

MESKİ tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Tece ve Davultepe beldelerinde yapılacak olan altyapı çalışmalarının ihalesini Almanya'nın Ludwig Pfeiffer Hoch und Tiefbau GmbH & Co. KG firması aldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı ve MESKİ Yönetim Kurulu Başkanı Macit Özcan ile ihaleyi alan şirketin temsilcisi Dusan Arbanovski arasında sözleşme imzalandı.

Proje hakkında bilgi veren Özcan, şunları kaydetti:

"Tece ve Davultepe'ye yapılacak olan kanalizasyon inşaatı kapsamında toplamda 40 kilometre kanalizasyon şebekesi döşenecek. Bu şebeke ile toplanan bölgenin atık suları için Mezitli Atıksu Arıtma Tesisi yapılması planlanıyor. Pompalamak için de Tece ve Davultepe'de 2 adet terfi merkezi yapılacak. Ayrıca, Viranşehir bölgesinin atık sularını toplayan Viranşehir Terfi Merkezi'nden yeni yapılacak Mezitli Atıksu Arıtma Tesisi'ne atık suların ulaştırılmasını sağlamak için 5 kilometre isale hattı yapılacak."

Arbanovski ise proje hakkında şu bilgileri verdi:

"Tece ve Davultepe bölgelerinin kanalizasyon ana kollektörleri, terfi hatları, terfi merkezleri ve kanalizasyon şebekesi inşaat projesini Mersin'e yakışır bir şekilde yapmak istiyoruz. Bu işin Mersin için önemini biliyoruz. Hesaplanan süreden daha önce tamamlanması için azami gayret göstereceğiz."

Kaynak: AA / Yerel

Davultepe Almanya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title