Haberler

Mersin'de Alt Yapı Çalışmaları

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından son 8 ay içerisinde il genelinde 150 köy yolunun asfaltlandığı bildirildi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından son 8 ay içerisinde il genelinde 150 köy yolunun asfaltlandığı bildirildi.

Yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Özcan, haziran ayında Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi'nden aldıkları yetki çerçevesinde ilçelere bağlı köy yollarından aciliyeti olanları tespit ettiklerini ve bir programa aldıklarını belirterek, asfaltlama işlemlerini bu program dahilinde başlattıklarını söyledi. Söz konusu programa göre son 8 ay içerisinde sadece Tarsus'ta 100 köy yolunu asfaltladıklarını belirten Özcan, kent genelinde ise toplam 150 köy yolunun asfaltlama işlemini gerçekleştirdiklerini ifade etti. Özcan, "Bugün itibariyle sadece Tarsus'ta 100 köy yolunun asfaltlama işlemi sona erdi. İl genelinde ise Erdemli, Silifke ve diğer ilçeler olmak üzere toplam 150 köy yolunun asfaltlama işlemi bitirildi. Bu köyler, yolları çok bozuk olan ve acil çalışma gerektiren köylerdi. Bunları belli bir program dahilinde tamamladık. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak günde 5 bin tona yakın asfalt kullandık ve köylü vatandaşlarımızı bu sıkıntıdan kurtardık" dedi.

Şu anda köylerde yapılan asfaltlama çalışmalarının tamamının Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldığını ve 2 adet asfaltlama ekibinin köylerde çalışmalara devam ettiğini vurgulayan Özcan, "Ekiplerimiz şu anda Anamur, Bozyazı ve Aydıncık gibi ilçelerde programa aldığımız köylerin yollarını asfaltlıyorlar. Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin bu hizmetleri hızla devam edecek, ancak planlı ve projeli yol yapımları ile daha büyük yatırımlar yasanın resmen faaliyete girmesiyle inşallah 2014 Nisan ayında başlayacak" diye konuştu. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Tarsus Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title