Haberler

Mersin'de Aile Hekimleri Genelge Yaktı

Güncelleme:

Mersin'de aile hekimleri, iş bırakma eylemi yaparak Sağlık Bakanlığının yayınladığı genelgeyi yaktı.

Mersin'de aile hekimleri, iş bırakma eylemi yaparak Sağlık Bakanlığı'nın yayınladığı genelgeyi yaktı.

İstiklal Caddesi'ndeki Mersin Tabip Odası önünde toplanan Aile Hekimleri Derneği üyelerine Tabip Odası, Türk Sağlık-Sen ve SES de destek verdi. Greve giderek iş bırakan yaklaşık 100 sağlık çalışanı ellerindeki 'Hekimleri kandırdılar sıra halkta', 'Yüksek sesle haykır nöbete hayır' yazılı dövizler ile İsmet İnönü Bulvarı'ndaki İl Sağlık Müdürlüğü binasına doğru yürüdü.

Burada 'Yalana, talana, nöbete hayır' sloganları atan aile hekimleri adına açıklama yapan Aile Hekimleri Derneği Başkanı Gürbüz Şen şunları söyledi:

"Sağlık Bakanı, aile hekimliğini, çalışanlarının mesai saatlerini ve sorunlarımızı bilmiyor. Sayın Bakan, sabah 8 akşam 4 çalışan bir ASM çalışanı yoktur. Sayın Bakan aile hekimlerinin üçte biri özellerde çalışıyorsunuz diyorsunuz ve yanlış biliyorsunuz. Tespit ettikleriniz varsa neden sözleşmelerini sonlandırmıyorsunuz. Sahada büyük bir özveri ile çalışan biz aile hekimlerini, ötekileştiren bir söylemde bulunuyorsunuz. Birinci basamak sağlık hizmetleri daha fazla poliklinik hizmeti 24 saat esasına göre çalışılarak çözülmez. Sağlıklı bir sağlık politikası gerek." - Mersin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstiklal Caddesi Sağlık Bakanlığı Mersin Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (2)

gonzales33:

al onbeş yirmi milyar ondan sonra eylem yap.

2
2
yanıtYanıtla
URFALI63ARAP:

iyi olmuş doktorlar bu ülkede çok şımartılmış. tayyibin canını sıkmayın ithal doktor getiri valla.

4
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title