Haberler

Mersin'de Ağaçta Mahsur Kalan Sakat Güvercin Kurtarıldı

Mersin'de ayaklarına dolanan ipin bir dala takılması sonucunda ağaçta takılı kalan ve sol ayağı kırılan güvercin, itfaiye ekipleri düzenledikleri operasyonla kurtardı.

Mersin Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, belediyeye ait taş binada görevli personel, bina önündeki parkta bir güvercinin ayaklarına dolanan ip parçası nedeniyle yerden 10 metre yükseklikte ağaçta takılı kaldığı bilgisini itfaiye ekiplerine bildirdi.

Olay yerine gelen ekipler, iki ayağı da ipe dolanıp ağaç dalına takılı kalmış ve ters bir şekilde sarkan güvercini, ayağındaki ipi keserek kurtardı. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı merkezine götürülen güvercin, Büyükşehir Belediyesi'ne ait hayvan ambulansına alınıp veteriner hekimler tarafından sağlık kontrolünden geçirildi.

Sol ayağının kırıldığı tespit edilen güvercine tıbbi müdahalede bulunularak ayağı sarıldı. Güvercin, tedavisinin devam etmesi için Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağı'na götürdü.

Yaralı güvercinin sağlığına kavuşmasının ardından serbest bırakılacağı bildirildi.

Hayvan ambulansı hizmette

Öte yandan, Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Hayvan Ambulansı Projesi ile çok sayıda kurtarma operasyonu ve yaralı hayvanlara anında müdahale edilerek yaşama döndürülmesi hizmetinde bulunulduğu belirtildi.

Geçtiğimiz günlerde bir aracın çarpması sonucu yol kenarında ölüme terk edilen bir köpeği hayata döndürmek için başarılı müdahalede bulunduğu anımsatılan açıklamada, ambulansla kedi, köpek, kuş ve caretta carettalar için birçok kurtarma operasyonu ve tıbbi müdahale yapıldığı kaydedildi.

Kaynak: AA / Güncel

Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title