Haberler

Mersin'de Adaptesk Projesi Gerçekleştirilecek

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği (MESOB) Esnaf ve Sanatkarların Uyum Yeteneklerinin Arttırılması Projesi'nin (ADAPTESK) Mersin ayağını gerçekleştirecek.

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği (MESOB) Esnaf ve Sanatkarların Uyum Yeteneklerinin Arttırılması Projesi'nin (ADAPTESK) Mersin ayağını gerçekleştirecek.

Proje kapsamında Mersin ESOB konferans salonunda oda başkanları, genel sekreterler, proje paydaşları ile esnaf sanatkarlara yönelik bilgilendirme ve eğitim ihtiyaç analizi tespit çalışmaları gerçekleştirildi.

Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, yaptığı yazılı açıklamasında, ADAPTESK projesiyle iş veren ve çalışanlara mesleki beceriler kazandırmayı, esnaf ve sanatkarların uyum yeteneğini artırmayı hedeflediklerini belirtti.

Dinçer, projenin Avrupa Birliği'nin Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı IPA'nın 4. Bileşeni olan İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı (İKG-OP) kapsamında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı koordinatörlüğünde yürütüleceğini kaydetti.

Program kapsamında bilgilendirme ve eğitim ihtiyaç analizi gerçekleştirdiklerini ifade eden Dinçer, şöyle devam etti:

"Proje Mersin'le birlikte Ankara, Bursa, Erzurum, Gaziantep, Manisa, Ordu ve Şanlıurfa illerinde yapılacak. 23 ay sürecek projenin bütçesi ise yaklaşık 7 milyon avro. Sürdürülebilir ekonomik büyüme için insan kaynağına daha çok yatırım yaparak esnaf ve sanatkarın uyum yeteneğini arttırmayı amaçlayan proje ile esnaf ve sanatkarların hizmet aldığı eğitim ve danışmanlık merkezleri aracılığı ile insan kaynaklarının desteklenmesi ve iş hayatında, istihdamda yarattıkları kapasitenin arttırılmasına yönelik bir model kurulması hedeflenmekte. Bu yeni modelimiz ülkemizin ekonomik gücünün önemli bölümünü oluşturan esnaf ve sanatkarlarımızın başta ekonomik krizler ve küreselleşme karşısında daha güçlü bir yapıya kavuşmalarını sağlayacak, gerek AB süreci ve gerek gelişen dünyaya uyum yeteneklerini artıracak. Esnaf ve sanatkar meslek kuruluşlarının üyelerine sundukları eğitim ve danışmanlık hizmetlerinin çeşitlendirilmesini ve ihtiyaç odaklı olmasını sağlamayı da ilke edinen projenin herkese hayırlı uğurlu olmasını diliyorum."

Kaynak: AA / Yerel

Avrupa Birliği Talat Dinçer Mersin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title