Haberler

Mersin'de Açığa Alınan Öğretmenler İtiraz Dilekçesi Verdi

Mersin'de açığa alınan öğretmenler itiraz dilekçesi verdiMERSİN'de darbe girişimi sonrasında açığa alınan Eğitim-Sen üyesi 13 öğretmen Milli Eğitim Müdürlüğü'ne itiraz dilekçesi verdi.

Mersin'de açığa alınan öğretmenler itiraz dilekçesi verdi

MERSİN'de darbe girişimi sonrasında açığa alınan Eğitim-Sen üyesi 13 öğretmen Milli Eğitim Müdürlüğü'ne itiraz dilekçesi verdi.

Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bir araya gelen sendika üyesi eğitimciler, polis tarafından bahçe kısmına alınmadı. Bunun üzerine dış giriş kısmında bulunan alana geçen eylemciler, 'Türkiye'nin aydınlık yüzü Eğitim- Sen'den elinizi çekin' ve 'OHAL kaldırılsın, meclis işlesin, demokrasi istiyoruz' yazılı pankart açtı. 'Yaşasın onurlu mücadelemiz' sloganları atan eylemciler, itiraz dilekçesi veren 13 meslektaşlarına destek verdi.

Açığa alınan öğretmenlerin bir kısmının çocuklarını 'darbecilerin okulu' diye adlandırılan okula kayıt yaptırdığı, bir kısmının ise zamanında faiz yok diye teşvik edilen bankalardan kredi çektiği, ya da para yatırdığı için açığa alındığını ifade eden Eğitim- Sen Şube Başkanı Sinan Muşlu, "Bu şekli ile açığa alınmalar tasfiye girişimi ve zulümdür. Bu arkadaşlarımız itiraz dilekçelerini verdiler. 9 Eylül'den sonra açığa alınan 11 bin 800 öğretmenden 13'ü burada. Bu arkadaşlarımız gereken itirazları yaptı" dedi.

Öğretmenler dilekçelerini teslim ettikten sonra dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title