Haberler

Mersin'de 131 Bin 462 Öğrenciye Haftada 3 Gün Süt Dağıtılacak

Mersin’de okul sütü dağıtımı başladı.

Mersin'de okul sütü dağıtımı başladı. Okul Sütü projesi kapsamında, Mersin'de 131 bin 462 öğrenciye haftada 3 gün süt dağıtılacak.

Yarıyıl tatilinin sona ermesiyle eğitim-öğretime başlanan okullarda, ikinci yarıyıl okul sütü dağıtımı ile başladı. Bu kapsamda merkez Yenişehir ilçesindeki Kocatepe İlkokulu'nda okul sütü daıtım etkinliği düzenlendi. Etkinliğe, Mersin İl Milli Eğitim Müdür Vekili Erol Özdemir, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Aydoğan, Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Kamil Çelebiyılmaz, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğü'nden yetkililer katıldı.

Etkinlikte konuşan İl Milli Eğitim Müdür Vekili Özdemir, Okul Sütü Projesi'nin, Milli Eğitim Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı'nın ortaklaşa gerçekleştirdiği bir proje olduğunu anımsattı. Projenin 4. yılının doldurduğunu belirten Özdemir, Türkiye genelinde anaokulu, anasınıfı ve ilkokul öğrencilerine süt dağıtımının planlandığını ifade ederek, bu kapsamda Mersin'de 131 bin 462 öğrenciye haftada 3 gün süt dağıtımı yapılacağını söyledi. Sütün özellikle çocukların zihinsel gelişimine büyük katkılar sağladığını kaydeden Özdemir, Türkiye'de kişi başı süt tüketiminin düşüklüğüne dikkat çekerek, çocukların sağlıklı gelişimi açısından Okul Sütü Projesi'nin önem taşıdığını vurguladı. Özdemir, "Bir taraftan süt tüketimi alışkanlığı kazandırmak ve kamuoyunda da bir bilinç oluşturmak amacı ile bu projeleri gerçekleştiriyoruz. 13 ilçemizde öğrencilerimize velilerimizin rızası ile okul sütü dağıtımını yapacağız. Yaklaşık 132 bin öğrencimize süt dağıtımında bulunacağız" dedi.

Konuşmanın ardından anasınıfı ve ilkokul öğrencilerine süt dağıtıldı. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Erol Özdemir Yenişehir Kocatepe Mersin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title