Haberler

Mersin'de 11 Tesisin Temeli Atıldı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 116 milyon liraya mal olacak 11 tesisin temelini attı.

Bakan Eroğlu, Erdemli Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen toplu temel atma töreninde yaptığı konuşmada, bütün dünyada başı dik bir Türkiye'nin olduğunun altını çizerek, Türkiye'nin IMF'den borç isteme durumundan 5 milyar dolar borç verecek noktaya geldiğini vurguladı.

Merkez Bankası'nın kasasını doldurduklarını anlatan Eroğlu, şöyle devam etti:

"2002 yılında 22 banka batmıştı. Bu hortumlanan 22 bankanın millete, hükümete yüklediği fatura 231 milyar liraydı. Bunları bu millet ödedi. Artık o günler geride kaldı. Biz milletin kasasına uzanan bütün hortumları kestik. Kimisini testereyle, büyük hortumları baltayla kestik. Artık milletten aldığımızı millete hizmet olarak aktarıyoruz. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını en iyi koruyan bir hükümet ve Başbakan var."

17 Aralık'ta bir takım operasyon yapılmak istendiğini belirten Eroğlu, "Türkiye'nin önünü kesmek isteyenlerin bir hesabı varsa Rabbimizin de bir hesabı var. Şunu unutmayın, bu milletin yıldızı parlak. Allah'ın takdiri inşallah bu milletin daha büyümesinden yana. 21'inci asra mührümüzü biz vuracağız, Türk milleti vuracak" dedi.

Eroğlu, Türkiye çapında yapılan yatırımları anlatarak, bakanlığına bağlı genel müdürlüklerin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Mersin'de 116 milyon liralık 11 tesisin temelini atacaklarını ifade eden Eroğlu, 2 milyar 160 milyon lira yatırım bedeline sahip 58 projenin de müjdesiyle geldiklerini kaydetti.

2014 ve 2015'i Mersin'de yatırımlarda hamle yılı ilan ettiklerini bildiren Eroğlu, sulanabilecek tarım alanlarının tamamını sulayacaklarını, bütün ilçelerin 30-40 yıl sonraki ihtiyaçlarını temin edeceklerini söyledi.

Eski Ekonomi Bakanı Çağlayan

Eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ise yaklaşık 3 ay önce siyaseti bırakacağını söylediğini hatırlatarak, son gelişmelerin ardından yeni bir haber vereceğini dile getirdi.

Çağlayan, "Son gelişen olayla beraber inadına Erdemli'ye, inadına Mersin'e hizmet etmeye devam edeceğim Allah'ın izniyle. Bizi bu karara, daha fazla siyasetin içinde olmaya, daha fazla hizmet etmeye, sizlere hizmetkar olmaya iten sebep sizlersiniz" ifadelerini kullandı.

Vatandaşın vereceği cevabın faiz lobisine tokat gibi ineceğini belirten Çağlayan, "Abdestimden de namazımdan da şüphem yok" dedi.

Çağlayan, yola kefeniyle çıktığını, eğer ülkenin zenginleşmesi için kendisinin kurban olması gerekiyorsa buna hazır olduğunu sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Eroğlu, Çağalayan, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ile diğer protokol üyeleri tarafından aralarında Sorgun Barajı'nın da olduğu 11 tesisin temeli atıldı.

Temeli atılan tesislerin katkısı

Temelini atılan tesisler arasında yer alan Sorgun Barajı, tamamlandığında 11,90 megawat kurulu güç ile yıllık 37 bin 680 kilowatsaat enerji üretecek. 50 milyon metreküp su depolayacak olan Sorgun Barajı, Mersin merkez, Erdemli ilçesi ve 10 yerleşim yerinde 52 bin 410 dekar arazinin sulanmasını da sağlayacak. Temeli atılacak tesisler arasındaki sulama projeleri tamamlandığında 59 bin 310 dekar zirai arazi sulamaya açılacak, taşkın koruma tesisleri ile de 3 ilçe ve 3 yerleşim yeri taşkından korunacak. - Mersin

Kaynak: AA / Güncel

Veysel Eroğlu Çağlayan Erdemli Mersin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title