Haberler

Mersin Çevreciler Akkuyu'da Toplanacak

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Mersin'in Gülnar İlçesi'nde yapılması planlanan Akkuyu Nükleer Güç Santrali'ne tepki göstermek için bir panel düzenliyor.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Mersin'in Gülnar İlçesi'nde yapılması planlanan Akkuyu Nükleer Güç Santrali'ne tepki göstermek için bir panel düzenliyor. Dernek yönetimi, panelin duyurusunu da çevrecilerle birlikte düzenlediği bir eylemde yaptı.

Akkuyu Nükleer Güç Santrali Bilgilendirme Bürosu önünde bir araya gelen ÇYDD yönetimi ve çevrecilerden oluşan yaklaşık 100 kişilik bir grup, 'Nükleer Santral istemiyoruz' pankartları taşıyıp 'Nükleere hayır' sloganları attı. Grup adına bir açıklama yapan ÇYDD Mersin Şubesi Başkanı Maryet Tanlı, Akkuyu'da yapımı planlanan nükleer santralle, bölgenin nükleer bir çöplüğe dönüştürülmek istendiğini belirterek şunları söylediToplumumuza 40 yıldır, 'Nükleer santral kurulmazsa ülkemiz elektriksiz kalacak' diyerek yapılan dayatmalar, bilimsel olmayıp, tamamen siyasi tercihlerin sonucudur. Ülkemizde nükleer santral kurulmasının amacı, nükleer santrallerden elektrik enerjisi üretmek değil, nükleer lobilerin elinde kalan eski teknolojiyi satmak, tarımımıza, turizmimize darbe vurmak, bizleri dış ülkelerin her alanda daha bağımlı kılmaktır. ÇYDD olarak, siz sanayileşmeyi, gelişmeyi ve büyümeyi, doğa ile uyumlu, temiz, yerli ve yenilenebilir kaynaklarımızla gerçekleştirilmesini istiyoruz. Türkiye, nükleer santrallere mahkum değildir. Ülkemiz tüm elektrik enerji ihtiyacını karşılayabilecek düzeyde alternatif enerji kaynaklarına sahiptir.

ÇEVRECİLERİ PANELE DAVET ETTİ

Bölgenin cehenneme dönüştürülmesine izin vermeyeceklerini ifade eden Tanlı şöyle devam ettiBizi besleyen toprağın, soluduğumuz havanın, içtiğimiz suyun, yediğimiz balığın Akkuyu Nükleer Santral ile yok olmaması için, kısaca yaşam hakkımızı savunmak için, ÇYDD Genel Merkezi ve tüm şubeleri olarak, 15 Kasım Cumartesi günü saat 11.00'de Büyükeceli'de buluşacağız ve 'Akkuyu'da nükleere hayır' diyeceğiz. Bu büyük buluşmaya ve aynı gün saat 15.30'da Silifke Kültür Merkezi'nden, Genel Başkanımız Prof. Dr. Aysel Çelikel, CHP Mersin Milletvekili Prof. Dr, Aytuğ Atıcı, Prof. Dr. Tanay Sıdkı Uyar, Doç. Dr. Öznur Özden, Makine Mühendisi Sabahat Aslan ve Türkiye Çevre Platformu Sözcüsü Oktay Demirkıran'ın katılacağı panele tüm Mersin halkını davet ediyoruz.

Konuşmanın ardından bir süre slogan atan eylemciler daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gülnar İlçesi Mersin Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title