Haberler

Mersin Cemevinde Hoşgorü Buluşması

Mersin Kültürlerarası Diyalog ve Hoşgörü Merkezi Derneği (MEKADİM) ile Alevi Kültür Dernekleri Mersin Şubesi'nin birlikte organize ettiği, Diyalog ve Barış Günü'nde Cemevi'nde bir araya gelen kanaat önderleri hoşgörü mesajları verdi.

Mersin Kültürlerarası Diyalog ve Hoşgörü Merkezi Derneği (MEKADİM) ile Alevi Kültür Dernekleri Mersin Şubesi'nin birlikte organize ettiği, Diyalog ve Barış Günü'nde Cemevi'nde bir araya gelen kanaat önderleri hoşgörü mesajları verdi.

MEKADİM ile Alevi Kültür Dernekleri Mersin Şubesi'nin Kültürlerası Diyalog ve Barış Günü nedeni ile Cemevinde bir toplantı düzenlendi. Toplantıya AK Parti Mersin milletvekilleri Ahmet Tevfik Uzun, Nebi Bozkurt, CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer'in yanı sıra, Yenişehir Kaymakamı Mustafa Özarslan, Latin İtalyan Katolik Kilisesi Ruhani Reisi Roberto Ferrarı, Latin İtalyan Katolik Kilisesi Rahibi Pavel Şzymala, Ortodoks Kilisesi Ruhani Reisi Coşkun Teymur, Akdeniz Belediye Başkan Yardımcısı Bedrettin Gündeş ile çok sayıda farklı kültürlerin temsilcileri katıldı.

Alevi dedesi Hasan Kılavuz'un yaptığı duanın ardından yenen yemekten sonra semah gerçekleştirildi. Alevi Kültür Dernekleri Mersin Şube Başkanı Hüseyin Ali Baysal, kültürlerarası diyalogun, önyargıların giderilmesi için bir adım olacağı inancında olduklarını belirtti. Alevi- Bektaşi düşüncesinin yüzyıllardan beri barıştan yana, sevgi ve hoşgörü hamuruyla bütünleştiğini ifade eden Baysal, bu kimliği yüzyıllardır ülke içine ve dışına yaydıklarını söyledi.

MEKADİM Başkanı Sebahattin Batmaz da, derneklerinin ülkede ve Mersin'de çeşitli inanç, mezhep, etnisite ve kültürleri bir zenginlik bildiğini söyledi. Batmaz, bu nedenle ayrışma yerine birleşmeyi, kin ve nefret yerine sevgiyi, önyargı yerine diyalogu toplumda geliştirmek amacıyla, 18 ayda 20 etkinlik yaptıklarını dile getirdi.

'BU BULUŞMANIN ANLAMI ÇOK DERİN'

Her dinden insanın yaşadığı Mersin'in bir Türkiye ebrusu olduğunu ifade eden İlahiyatçı-Yazar Cemal Uşak da şunları söyledi:

"Aslında biz burada, sizler burada bunu ete kemiğe büründürürseniz, bakın burada milletvekillerimiz, kaymakamlarımız, değerli mülki yöneticilerimiz, Aleviler ve Sünniler, inanın bu buluşma herhangi bir kültür merkezinde olabilirdi. Yine anlamlı olurdu, ama bu buluşma bir cemevinde oluyorsa, cem oluyorsak, bir araya geliyorsak, bunun anlamı çok daha derindir. Ben şu beraberliğimizin bile Yaradan'a yönelmiş bir dua hükmünde olduğunu düşünüyorum."

Mersin Ortodoks Kilisesi Ruhani Reisi Coşkun Teymur da, korku seslerinin yükselmekte olduğu bu günlerde, ortaklaşa düzenlenen Diyalog ve Barış Günü buluşmasının daha bir önem arz ettiğini vurguladı. Avrupa Konseyi Türkiye Romanlar Temsilcisi ve Roman Açılımı Başkanlık Danışmanı Özcan Purçu, bu dünyanın savaşmaya değmeyeceğini belirtti.

Latin İtalyan Katolik Kilisesi rahibi Pavel Şzymala, barış ve diyaloğun önemine dikkat çekti. Bu konular üzerinde her zaman konuşabileceklerini, bu nedenle de her zaman farklı kültürler, insanlar, ırktan ve dinden insanlarla konuşmak için bir araya geldiklerini söyledi.

Çekilen hoşgörü fotoğrafının ardından program sona erdi. - Mersin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Tevfik Uzun Nebi Bozkurt Ak Parti Mersin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title