Haberler

Mersin Büyükşehir Belediyesi Talasemi Merkezi Açıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kalıtsal bir hastalık olan talasemi konusunda vatandaşlara hizmet verecek Talasemi Merkezi açıyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kalıtsal bir hastalık olan talasemi konusunda vatandaşlara hizmet verecek Talasemi Merkezi açıyor. Merkezde, Evlilik Öncesi ve Psikolojik Danışmanlık birimi de yer alacak.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlıkları devam eden Talasemi Merkezi'nde incelemelerde bulundu. Kocamaz, 383 metrekarelik alan üzerine kurulan merkezi gezerek belediye yetkililerinden bilgi aldı.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, yakın bir zamanda tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunulması planlanan İsmet İnönü Bulvarı üzerindeki Talasemi ile Evlilik Öncesi ve Psikolojik Danışmanlık Merkezi'nde, Çukurova bölgesinde yaygın olarak görülen ve kalıtsal bir hastalık olan talasemi ile ilgili çalışmalar yapılacak. Merkezde, toplum eğitimi ve bilinçlendirme, taşıyıcıların saptanması, genetik danışmanlık ve doğum öncesi tanı yöntemleri konusunda vatandaşlara hizmet verilecek. Talasemi Merkezi'ne gelecek çiftlere, psikolojik danışmanlık sağlayabilmek için merkezin Evlilik Öncesi ve Psikolojik Danışmanlık birimi de destek verecek. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Burhanettin Kocamaz Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title