Haberler

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin Yeni Hizmet Binası Kent Girişine Yapılacak

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi, yeni hizmet binasının kentin doğu girişinde Mersin Ticaret Borsası’nın karşısındaki alana yapılmasına onay verdi.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi, yeni hizmet binasının kentin doğu girişinde Mersin Ticaret Borsası'nın karşısındaki alana yapılmasına onay verdi. Yakında boşaltılacak mevcut otogarın yerine sosyal ve kültürel tesisler ile ticari alan yapılmasını da karara bağlayan Meclis, Büyükeceli'de Akkuyu Nükleer Santrali düzenlemesi için de harekete geçiyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nın ikinci birleşimi, Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın yurt dışında olması nedeniyle katılmadığı toplantı, Meclis Başkanvekili Kerim Tufan başkanlığında gerçekleştirildi. Merkez ilçe Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç ile Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Mehmet Fazıl Türk ve Yüksel Mutlu'nun da mazeretleri dolayısıyla yer almadığı toplantıda, Akkuyu Nükleer Santrali, Büyükşehir Belediyesi'nin yeni hizmet binasının yeri, yeni otogarın yapılması dolayısıyla bir süre sonra boşaltılacak mevcut otogarın durumu ile 'kentsel sit alanı' dikkat çeken konu başlıkları oldu.

Büyükşehir Belediye Meclisi'nin en önemli gündem maddelerinden birini, yeni hizmet binası oluşturdu. Toplantıda, merkez Akdeniz ilçesi Nusratiye Mahallesi'nde Büyükşehir Belediyesi için yapılacak yeni hizmet binası alanı ile ilgili 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı'nda yapılan düzenlemeler oy birliği ile kabul edildi. Buna göre, Büyükşehir Belediyesi'nin yeni hizmet binası, içinde tüm birimleri barındıracak bir kompleks şeklinde kentin doğu girişine yapılacak. Meclis üyeleri ayrıca, yapımı devam eden yeni otogarın tamamlanmasıyla boşalacak mevcut otogar alanı için gerçekleştirilen 'Belediye Hizmet Kompleksi' düzenlemesini de oy birliğiyle kabul ettiler. Bu kapsamda, karşısındaki alanın da eklenmesiyle genişleyen otogarın yerine müze, kütüphane, bilim merkezi, spor alanlarının da yer alacağı sosyal ve kültürel tesisler ile ticari alanlar oluşturulması hedefleniyor.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ AKKUYU'DA DÜZENLEME YAPACAK

Meclis toplantısının bir diğer önemli gündem maddesini de Akkuyu Nükleer Santrali çerçevesinde Gülnar ilçesine bağlı Büyükeceli Mahallesi'nde Büyükeceli'de yapılması düşünülen çalışmalar oluşturdu. Gülnar Belediyesi'nin talebi doğrultusunda ele alınan teklifte, Büyükeceli'de yapılması planlanan Akkuyu Nükleer Santrali'ne bağlı olarak gerek işçi ve personel gerek turizm açısından artan nüfus karşısında yapılması gereken altyapı, çevre düzeni, barınak ve peyzaj çalışmaları yer aldı. Teklif, meclis üyelerinin oylarıyla İmar, Bayındırlık, Çevre ve Ulaşım Komisyonları'na havale edildi.

Komisyonlardan gelen raporların da ele alındığı toplantıda, Tarım ve Plan Bütçe Komisyonları'nda görüşülen Türkiye Ekonomi Bankası'na ait 5 bin tonluk soğuk hava deposunun 1 milyon 350 bin TL bedelle Gülnar Belediyesi'ne kazandırılarak, elma hasat mevsiminde üreticilerin kullanımına açılmasına yönelik teklif ile Gülnar'da 2005 yılında Ilısu Şelalesi'nde başlayan 'Kapası Sistem Tarımsal Sulama Suyu Projesi'nin, ihaleyi alan firmanın işi yarım bırakması nedeniyle tamamlanamaması ve Büyükşehir Belediyesi'nden destek istenmesini içeren 2,5 milyon TL maliyetli teklif ise bütçe yeterli olmadığı gerekçesiyle reddedildi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, KATKI SUNACAĞI FESTİVALLER İÇİN STANDRAT RAKAM BELİRLEDİ

Meclis toplantısında, merkez Mezitli, Silifke ve Gülnar ilçelerinde yapılacak festivaller kapsamında Büyükşehir Belediyesi'nden talep edilen katkıların ele alındığı maddeler görüşülürken konuşan Meclis Başkanvekili Tufan, bundan sonra il genelinde yapılacak her etkinlik için standart rakam belirlediklerini, buna göre, uluslararası festivallere 75 bin, yerel festivallere de 50 bin lira katkı sunmaya karar verildiğini söyledi.

Bu kapsamda, Mezitli Belediyesi'nin 21-22 Haziran 2014 tarihlerinde düzenleyeceği, "5. Soli Güneş Festivali" ile Gülnar Belediyesi'nin 29 Ağustos 2014'te düzenleyeceği "12. Elma, Üzüm ve Badem Festivali"ne 50'şer bin TL, Silifke Belediyesi'nin 23-26 Haziran 2014 tarihleri arasında gerçekleştireceği "41. Uluslararası Kültür Haftası" etkinliklerine ise 75 bin TL katkı verilmesi oy birliğiyle kabul edildi.

Toplantıda ayrıca, Çukurova Kalkınma Ajansı'nca desteklenen, "Gülnar Hanaypazarı Projesi" için gerekli 45 bin TL'lik destek de kabul edildi.

KENTSEL SİT ALANI YENİLEME ALANI OLUYOR

Meclis toplantısında dikkat çeken bir başka madde ise kentsel sit alanı ile ilgili yeni düzenleme oldu. Mersin kent merkezinde İstasyon Meydanı ile Kültür Merkezi arasında kalan 'kentsel sit alanı' ile etkileşim geçiş alanının, yenileme alanı olmasına oy birliğiyle karar verilirken, toplam 59 bin 45 hektarlık söz konusu 'Yenileme Alanı'nda özellikle restorasyon çalışmaları yapılması hedefleniyor. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mersin Ticaret Borsası Büyükeceli Gülnar Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title