Haberler

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nden Engellilere Destek

Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler Dairesi Başkanlığı, engelli bireylerin sosyal hayata daha fazla katılım sağlayabilmeleri için çalışmalarına devam ediyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Çalışma ve İŞKUR İl Müdürlüğü, Mersin Halk Eğitim Merkezi ve A.S.O işbirliği içerisinde gerçekleştirilen 'Mesleki Eğitimle Güçleniyoruz' projesiyle, engelli vatandaşlar hem öğrenme hem de üretme ihtiyaçlarını karşılama fırsatı buluyor.

'Mesleki Eğitimle Güçleniyoruz' projesi kapsamında zihinsel engelli vatandaşlara el yapımı sabun üretimi alanında eğitim veriliyor. Uzman hocalar eşliğinde gerçekleşen eğitimlerde, zihinsel engelli bireyler hem el becerilerini geliştirme imkanı buluyor hem de bilgi ve deneyim kazanıyor.

Engellilerin sosyal hayata katılımlarını arttırmak, topluma daha kolay uyum sağlamaları, sosyalleşmeleri ve meslek edinmeleri amacıyla açılan sabun kursuna Akdeniz, Mezitli, Toroslar ve Yenişehir ilçelerinde ikamet eden, sosyal güvencesi olmayan, ekonomik gücü zayıf zihinsel engelliler arasından belirlenen 10 engelli birey katılıyor.

Bu tarz atölye çalışmalarının engelli bireyler için çok önemli olduğunun altını çizen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, "Uzmanlar bu tarz kursları özellikle zihinsel engelli vatandaşlarımız için bir rehabilitasyon olarak değerlendiriyor. Bu kurslar sayesinde onların hayata karışmaları, kendilerine bir istihdam kapısı açmalarına olanak sağlıyoruz. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman engelli vatandaşlarımıza desteğimizi sürdüreceğiz" dedi.

12 Ekim 2015 tarihinde başlayan ve 12 Ocak 2016 tarihinde son bulacak olan el yapımı sabun üretimi kursunun sonunda ortaya çıkan eserler sergilenip satışa sunulacak.

Proje kapsamında, işitme engelli vatandaşlar da Mersin Büyükşehir Belediyesi fidanlığında çiçek yetiştirmeyi öğreniyor. 12 Ekim 2015 tarihinde başlayan ve 3 Aralık 2015 tarihine kadar devam edecek olan kursta, engelli bireyler 'Süs Bitkileri Yetiştiriciliği' hakkında teorik ve pratik eğitimden geçiyor. Süs Bitkileri Yetiştiriciliği kursunda, işitme engelli vatandaşların bilgi ve deneyim kazanırken bireysel çalışma alanında becerilerini güçlendirmeleri amaçlanıyor. 10 işitsel engelli bireyin eğitim aldığı kurs sonunda Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından belirlenen bir bulvara kursiyerlerin yetiştirdiği çiçeklerin ekilmesi planlanıyor. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title