Haberler

Mersin Büyükşehir Belediyesi'ndeki Rüşvet İddiası

Mersin'de merkez Toroslar Belediyesi'nin MHP'li meclis üyesi Mustafa Çakır, Büyükşehir Belediyesi'ndeki rüşvet iddialarıyla ilgili, suçsuz olduğunu savunarak, "Hakkımdaki suçlamalar asılsız, uydurma, kasıtlı ve iftira niteliklidir" ifadesini kullandı.

Mersin'de merkez Toroslar Belediyesi'nin MHP'li meclis üyesi Mustafa Çakır, Büyükşehir Belediyesi'ndeki rüşvet iddialarıyla ilgili, suçsuz olduğunu savunarak, "Hakkımdaki suçlamalar asılsız, uydurma, kasıtlı ve iftira niteliklidir" ifadesini kullandı.

Çakır, yazılı açıklamasında, yaklaşık bir haftadır gerek yerel gerek yaygın basında adının ve soyadının baş harfleri de verilerek, bir kısmında fotoğrafı da yayımlanarak şahsına suç isnat eden, kişilik haklarını ve toplumdaki şöhret ve vakarını zedeleyen haberler yer aldığını öne sürdü.

Art niyetli kişilerce kamuoyunda bir algı operasyonu yapıldığını düşündüğünü aktaran Çakır, şöyle devam etti:

"Bir kısım çıkar amaçlı kişi ve kişilerce özellikle yapıldığını düşündüğüm, hakkımda kurgu, bir plan ve program dahilinde bilinçli olarak kamuoyunda algı yaratmak amaçlı, mensubu bulunduğum partiyi yıpratmak ve bizim üzerimizden olumsuzluk yayma düşüncesiyle aile fertlerim, özel hayatım, tüm yaşamım dikkate alınmadan yapılan, şöhret ve vakarımı zedeleyen bu haberlerin kaynakları, bu asılsız haberin yayılmasına vesile olanlar, bu çirkin iftira ve uydurma suç isnadı ile ilgili kim varsa haklarında adli süreci başlatacağımı, benim böyle bir suçlamayı kabul etmediğimi, böyle bir pis işin içinde olmadığımı beyan eden ifadem ve açıklamalarımı mensubu bulunduğum partimin il başkanlığına noter kanalıyla gönderdim. Benim işlediğim bir suç yoktur. Hakkımdaki suçlamalar asılsız, uydurma, kasıtlı ve iftira niteliklidir. Olayı yargıya taşıyacağımdan ve bu işle ilgili herkesle hukuk karşısında hesaplaşacağımdan kimsenin kuşkusu ve endişesi olmasın."

Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin MHP'li üyesi hakkında, bir araziye akaryakıt istasyonu ruhsatı verilmesi karşılığında rüşvet aldığı iddiaları üzerine inceleme başlatılmış, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, söz konusu meclis üyesi ile adı iddialara karıştığı ileri sürülen MHP'li bir diğer meclis üyesinin de istifasını istemişti.

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Çakır Toroslar Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title