Haberler

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Kadınları Sinema ile Tanıştırdı

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında, daha önce sinemaya gitme imkanı bulamayan yaklaşık 700 kadını sinema ile buluşturdu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında, daha önce sinemaya gitme imkanı bulamayan yaklaşık 700 kadını sinema ile buluşturdu.

Mersin merkezdeki bir alışveriş merkezindeki sinema salonunda gerçekleştirilen etkinliğe Silifke, Erdemli, Tarsus, Çamlıyayla ve merkez ilçelerden yaklaşık 700 kadın katıldı. Daha önce hiç sinemaya gitmeyen kadınlar, Yönetmen Çağan Irmak'ın 2015 yapımı dramatik komedi filmi olan ve 30 yıllık hayat arkadaşını aniden kaybeden Nadide Hanım'ın kendini okul sıralarında bulup hayata karşı verdiği mücadeleyi anlatan 'Nadide Hayat'ı izlediler.

İlk kez sinema ile tanışan ve memnuniyetlerini dile getiren kadınlar, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'a teşekkürlerini ileterek, kadınların bir gün değil, her gün hatırlanması gerektiğini söylediler. Yapılan organizasyon ile Büyükşehir Belediyesi'nin kadına değer verdiğini ve bu uygulamanın herkese örnek olması gerektiğini ifade eden kadınlar, kadına yönelik şiddetin olmadığı bir Türkiye istediklerini belirttiler.

Öğleden önce ve öğleden sonra düzenlenen seansların ardından sinemadan çıkan kadınları karanfille karşılayan Mersin Büyükşehir Belediyesi personeli, yaklaşık 700 kadının 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü bir kez de çiçekler ile kutladılar. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

mersin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title