Haberler

Bombacıyla Sohbet Eden HDP'li Konuştu: Gayet Şık ve Sakin Biriydi

Güncelleme:

HDP Mersin İl Teşkilatı'nda patlayan bombalı çiçeği getiren terörist ile sohbet eden HDP'li Bulut "30-35 yaşları arasındaydı. Gayet şık bir giyimi vardı. Sakin biriydi" dedi.

HDP Mersin İl Teşkilatı'nda patlayan bombalı çiçeği getiren terörist ile sohbet eden partinin merkez Yenişehir İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Necmettin Bulut, bu kişinin çok rahat tavırlar sergilediğini belirterek, "30-35 yaşları arasındaydı. Gayet şık bir giyimi vardı. Gayet sakin biriydi" dedi.

18 Mayıs Pazartesi günü yapılan bombalı saldırılarla ilgili güvenlik güçlerinin çalışmaları devam ederken, MOBESE ve güvenlik kameraları tarafından da kaydedilen bombalı çiçeği getiren bombacıyla ilgili yeni detaylar ortaya çıkmaya başladı.

"BAŞARILAR DİLEYİP AYRILDI"

6 çocuk babası pasta ustası Necmettin Bulut, 17 Mayıs Pazar günü öğleden sonra parti il binasına ziyaret amaçlı gittiğini ve bombacıyı o zaman gördüğünü söyledi. Bombacının partiye ilk defa gelen biri olduğunu ve bu nedenle de dikkatini çektiğini belirten Bulut, o gün yaşananları şöyle anlattı: "Yeni simalar olunca partimizde dikkatimi çekti. Partili olan olmayanı tanıyoruz aşağı yukarı. Bu arkadaşı görünce biraz daha dikkatimi çekti. Yabancı yüz olunca, yabancı bir sima öbür arkadaş çiçeği teslim alırken, ben onların tanıdığını sandım. Ben onlar tanıyor diye müdahale etmedim. İl yöneticimiz vardı. Arkadaşımız o çiçeği teslim aldığında ben de orada oturup çayımı yudumluyordum. Bir baktım bu arkadaş çay ocağına yöneldi. Şahıs çay ocağına yönelince 'Buyur kardeş, hayırdır' dedim. 'Ya bizim çaycı nerede?' dedi. Böyle samimi bir şekilde gayet sakin, sanki yıllardır bizimle beraber yaşıyormuş gibi bir tavır sergiledi. 'Kardeş çaycı yok, buyur' dedim. 'Çaycıya bir laptop getirecektim, onun için geldim' dedi. Ben de 'Çaycı yok, bugün pazar' dedim. O da 'Tamam, o zaman ben yarın gelir görüşürüm, selam söyleyin' dedi. 'O zaman buyurun oturun bir çay ikram edeyim' dedim. 'Tamam olur, bir çay alayım' dedi. Çayı da içti. Çay içtikten sonra da samimi bir şekilde tokalaştık. 'Hadi Allahaısmarladık, başarılar diliyoruz' diyerek binadan ayrıldı."


"ŞÜPHE EDİCİ BİR YANI YOKTU"

Bombacının parti binasında kaldığı sürede gayet sakin ve rahat tavırlar sergilediğini ifade eden Bulut, şöyle devam etti:

"30-35 yaşları arasındaydı. Böyle gayet şık bir giyimi vardı. Başında bir şapka vardı. Şapkayı hiç çıkarmadı. Kirli bir sakalı vardı. Gayet normaldi. Böyle yani panik yanı yoktu. Yani hiç şüphe edici bir yanını görmedim gerçekten. Hani şüphe edilebilecek bir yanı olsa müdahale edersin. En azından dersin 'Ben bu adamdan şüphe çektim.' Tabi ben bunlara dikkat ederken bir de arkadaşlarımın o samimiyetine güvenerek şahsı tanıdığını düşündüm. Ben de müdahale etmedim işin açıkçası, gayet sakin biriydi. Gerçekten samimi bir şekilde oturdu. Çok tuhaf yani, ben ertesi gün patlama olduktan sonra şok oldum. Yani 'Nasıl olur da ben böyle bir şeyi fark etmedim' diye kendi kendime sordum. Böyle gayet sakin usta bir şekilde sanki içimizde ama Kürtçe bilmiyordu. Hatta arkadaşımızın biri Kürtçe konuştu onunla Kürtçeyi bilmiyordu, arkadaşımızla Türkçe konuşuyordu. Türkçeyi de gayet güzel düzgün bir şekilde konuşuyordu yani şive değişikliği yoktu, kesinlikle bunu diyebilirim."

"ÇOK GÜZEL BİR ÇİÇEKTİ"

18 Mayıs Pazartesi günü büyük bir gürültüyle patlayan, parça tesirli ve zaman ayarlı olduğu öne sürülen bombanın içinde bulunduğu çiçeği de gördüğünü belirten Necmettin Bulut şunları söyledi:

"Bir saksı içindeydi. Bir de böyle rengarenk yapmıştı. HDP'nin renklerine uyum sağlamıştı. Hatta arkadaşımızın biri, 'Ben bunu eve götürmek istiyorum' dedi. Bende kendisine, 'Ben karışamam istersen götür, istersen götürme' dedim. Çiçek orada kaldı. Benden sonraki arkadaşlar da sağ olsunlar duyarlı davranmışlar. Allah'tan çiçeği dışarıya çıkarmışlar. Onun içinde dinlenme cihazı olabilirdi. Çok şükür büyük bir faciadan döndük diyebilirim. Toplu bir katliamdan kurtulduk çok şükür."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yenişehir Mersin Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (7)

ÜLKÜCÜ CCC...mobilWeb@haberler.com:

Etkilenmiş anlaşılan :

3
4
yanıtYanıtla
turkeyMobil-ANDROID:

SAHTAKARLAR

2
4
yanıtYanıtla
rxrc4f4e5f:

Adamlar kendilerini mağdur göstermek için oylarını artırmak için kendileri patlattı eminim bunlar terörist bunlardan herşey beklenir çıkarları için kendi insanınıda vuruyor bunlar örneğin Muş takı muhtar valiyi garnizon komutanın köye davet eden muhtar ertesi gün ölümü bulundu bunlar böyle canı pislik insanlar

3
3
yanıtYanıtla
İşte o kadar:

O bombayı son gün dışardan birinin getirdiği iddiası, sonuca ulaşmayı engelleyeci hedef yanıltma olabilir.

1
2
yanıtYanıtla
OkayMobil-ANDROID:

tabi yaaa şive degisikligi yok taNıyıda koydular kürt degil, ulan hainler hedef sarptirmayin kendiniz yapiyonuz herseyi gecemeyeksinz barajı

2
1
yanıtYanıtla
beter olun:

salaklar, bombayi biryerlere koyacaklardi ama bombayi hazirlayan saati yanlis kurunca güüüümmmmmmm iclerinde ellerinde patladi:))))))))))

1
1
yanıtYanıtla
mitat sariimobilWeb@haberler.com:

Lan zottik kafirlerler akıllı durmazsaniz bi tarafınızdan Güdümlü füze patlatirlar pkk fissekleri akıllı olun lannnnnnn

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title