Haberler

Mersin Askeri Okullardan Atılan Öğrenciler İade-i İtibar İstiyor

Askeri okullardan atılan öğrenciler iade-i itibar istiyorMERSİN'de İsmail Bal (23), Seyfettin Orhan (24) ve Çağrı Acıkavak (27), Futullahçı terör örgütü yandaşlarının sistematik işkenceleri sonucu askeri okullardan ayrılmak zorunda kaldıklarını söyledi.

Askeri okullardan atılan öğrenciler iade-i itibar istiyor

MERSİN'de İsmail Bal (23), Seyfettin Orhan (24) ve Çağrı Acıkavak (27), Futullahçı terör örgütü yandaşlarının sistematik işkenceleri sonucu askeri okullardan ayrılmak zorunda kaldıklarını söyledi.

2006 yılında Kuleli Askeri Lisesi'ndeki eğitimini tamamlayıp Kara Harp Okulu'na başlayan Seyfettin Orhan, baskılar nedeniyle 2013 yılında okulu bırakmak zorunda kaldı. 2007 yılında Kuleli Askeri Lisesi'nde eğitim gördükten sonra Kara Harp Okulu'na başlayarak Seyfettin Orhan ile birlikte eğitim alan İsmail Bal da, eğitim adı altında işkence gördüğünü anlayınca arkadaşı ile aynı kaderi paylaşarak okuldan ayrıldı.

Ağustos ayında intibak kampına başladıkları andan itibaren sistematik bir şekilde belli öğrencilere karşı işkence ve mobbing uygulandığını belirten Seyfettin Orhan, önce herkese aynı davranıldığını düşündüklerini belirterek, "Ama sonra belli öğrencilere uygulandığını, bu öğrencilerin bir şekilde Türk Silahlı Kuvvetleri'nde uzaklaştırıldığı ve ayrılmak zorunda bırakıldığını gördüm. İnsanlık onuruna yakışmayan, insanın şerefini, haysiyetini ve onurunu zedeleyecek nitelikte hakaretlere maruz kalıyorduk. Sözlü tacize varan, çeşitli iftira ve hırsızlık suçlamalarına maruz kaldık" dedi.

AĞUSTOS AYINDA, KALORİFERLİ ODADA EĞİTİM

Çukurova Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2'nci sınıf öğrencisi olan Orhan, amfide ağustos ayında kalorifer yandığını vurgulayarak şunları anlattı: "Kapı ve pencereler kapalıydı. Sabaha kadar çeşitli eğitimlere maruz kaldık. Gece bir arkadaşımız istifra etti. Bütün arkadaşlarımızı bu yüzden süründürdüler. Herkesin kıyafeti kirlendi. Ağlayan, üzerine basılıp geçilen, tekmelenen arkadaşlarımız vardı. Disiplin notumla oynamaya başladılar. Yaptığım silah bakımı sonrası bana savunma gönderen komutanın, silahlığa inmeden silahımı kontrol edip kirli olduğu gerekçesiyle bana disiplin cezası verdiği oldu. Sınav öncesi yasak olmasına rağmen bize idari faaliyetler yaptırıldı. Beklediğimiz notları alamadık, sınav notlarımız silindi. Bunun gibi işkence ve mobbing sonucu bırakmak zorunda kaldım. Okulu bırakan arkadaşlarımızın dava açacak paraları dahi yok. Mağdurların hakkını savunmak için Hukuk okuyorum. Hakim, savcı, avukat olarak uğradığım haksızlığa karşı koymak istedim. Subay olamama içimde kalan bir ukdedir."

İŞKENCELERE MARUZ KALDIK

Okula girer girmez sabahlara kadar işkence amaçlı eğitimler yapıldığını anlatan İsmail Bal ise, ilerleyen saatlerde önlerine ayrılma dilekçelerinin koyulduğunu ifade ederek şu iddialarda bulundu: "Bunu herkes imzalayıp ayrılacak' dediler. Bazı arkadaşlarımız ayrıldı. Kamp için İzmir'e geçtiğimizde, bize göre işkence olan uygulamalara maruz kaldık. Sınavlarda notlarımızla oynandı. Her sınavda aynısı oldu. Yazılıdan tam puan alıp, testten 1 puan aldığım oldu. Uğraştıkları kişilere bunu yaptıklarını gördük. Bu durumdan dolayı 2 devre kaybedip okuldan atılan arkadaşlarımız oldu. Ayrılmasak bizi de yüzde 100 atacaklardı."

İADEİ İTİBAR İSTİYORUZ

İtibarının kaybolduğunu ve yetkililerden iade-i itibarlarını talep eden Bal, daha sonra şunları söyledi: "Bir gün Bölük komutanımız beni çağırdı, daha odaya girmeden yüzüme babamı kaybettiğimi söyledi, çok kötü oldum. Şu an tutuklandı o insan. Herkesin içinde insan onurunu zedeleyecek kelimeler sarf ediyorlardı bizlere karşı. Erkeklik onurumuza karşı kelimeler sarf ettikleri oldu. Bu durumdan sonra canıma tak etti ve dilekçemi verdim. Ayrılırken dilekçeye yaşadıklarınızı, ayrılış nedenlerini yazıyorsunuz. Bizim dilekçemizi yırtıp, üzerinde 'Ben askerlik mesleğine kendimi uygun hissetmiyorum. Bu nedenle bu mesleği bırakmak istiyorum' yazılı dilekçe verip imzalattılar. Yoksa çıkamayacağımızı söylediler. Herkesin hayali bu mesleği yapmaktı ama bunlar hayallerimizi yerle bir ettiler. Vatanına hizmet eden bir subay olmak hayalimizdi ama mağdur arkadaşların, bizim bu hayalimiz gerçekleşmedi. Hayatımız boyunca içimizdeki bu burukluk geçmeyecek."

2003 yılında Maltepe Askeri Lisesi'ne başlayan Çağrı Acıkavak ise, okulunun bitmesine bir kaç ay kala ölçme değerlendirme kapsamında okuldan atıldı. Çok sevdiği askerlik mesleğini yapamamaktan dolayı kahrolan Acıkavak, iade-i itibarlarını almak için savaş verdiklerini söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kuleli Askeri Lisesi Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title