Haberler

Mersin, Amerikan Futbolununda da İddialı

Tarihinde ilk kez Türkiye Amerikan Futbolu 1. Ligi'ne yükselen Mersin Mustangs, ligde kalıcı olmayı başarıp, Mersin'in, futbol, basketbol ve hentbolun ardından Amerikan futbolunda da etkili olduğunu göstermeyi hedefliyor.

SEZGİN PANCAR - Tarihinde ilk kez Türkiye Amerikan Futbolu 1. Ligi'ne yükselen Mersin Mustangs, ligde kalıcı olmayı başarıp, Mersin'in, futbol, basketbol ve hentbolun ardından Amerikan futbolunda da etkili olduğunu göstermeyi hedefliyor.

Mersin, 2013 yılında ev sahipliği yaptığı Akdeniz Oyunları'nın ardından bir spor kenti olarak öne çıkmaya başladı. Oyunlar için kente kazandırılan tesisler sayesinde çok farklı branşlarda şampiyonalara ev sahipliği yapan Mersin, sportif kimliğini her geçen gün daha da sağlamlaştırıyor.

Mersin İdmanyurdu'yla Spor Toto Süper Lig'de, Mersin Büyükşehir Belediyesi'yle Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde, Mersin Hantaş Sportif'le de Erkekler Hentbol Süper Ligi'nde temsil edilen kent, Mersin Mustangs ile Amerikan futbolunda da 1. Lig seviyesinde mücadele edecek.

Geçen sezon B Grubu'nda gösterdiği başarılı performansın ardından yükseldiği play-off'ta karşılaştığı Yeditepe Eagles'ı 7-0 yenerek 1. Lig'e çıkan Mersin ekibi, yeni sezonun hazırlıklarına kaptan Evindar Çıtıl yönetiminde Nevin Yanıt Spor Kompleksi'nde başladı.

Oyuncular, ekim ayında başlayacak sezona ağır kondisyon antrenmanları ve taktik çalışmalarla hazırlanıyor.

Ozan Dağtekin:   "Kalıcı olmak zorundayız"

Mersin Mustangs'in kurucu oyuncularından Ozan Dağtekin, uzun soluklu bir süreci mutlu sonla bitirdiklerini söyledi.

Ozan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yoğun bir antrenman dönemine girdiklerini belirterek, "Zorlu bir lig bizi bekliyor. Bunun da farkındayız, ona göre hazırlanıyoruz. Günde 2 saat, haftada 6 gün antrenman yapıyoruz. Diğer takımlara göre çalışmalara erken başladık. Güçlü rakiplerimizle başa çıkmak için daha da güçlenmeliyiz" dedi.

Ozan Dağtekin, 1. Lig'de oynayacak olmalarından dolayı büyük heyecan duyduklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Bizim için 1. Lig'de tutunmak çok önemli. Çünkü başarımızın bir senelik olmadığını herkese göstermek istiyoruz. Kalıcı olmak zorundayız. Uzun soluklu bir başarı olması gerekiyor. Öncelikli amacımız ligde tutunmak olsa da sonraki sezonlarda şampiyonluk hedefliyoruz. Buna göre çalışıyoruz, motive oluyoruz. Bütün inancımız ve arzumuz bu yönde."

Kaptan Evindar Çıtıl ise diğer takımlardan daha fazla çalışmak zorunda olduklarını vurgulayarak, "Rakiplerimiz bize göre çok tecrübeli. Yurt dışından transfer edilen iyi oyuncuları var. Bizim de bunun karşısında tek bir çaremiz var, onlardan daha fazla çalışmak. Şu an için ilk planımız bu" diye konuştu.

Çıtıl, ligin köklü takımları arasında yer almak istediklerini ifade ederek, bunun kentin sportif kimliği açısında da çok önemli olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Yerel

Mersin İdmanyurdu Akdeniz Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title