Haberler

Mersin, Akdeniz Oyunlarının Meyvelerini Topluyor

Güncelleme:

Mersin, 17. Akdeniz Oyunları kapsamında inşa edilen tesisler sayesinde milli sporcu sayısını artırırken, genç sporcuların başarıları da arka arkaya gelmeye başladı.

Mersin, 2013 yılında ev sahipliği yaptığı 17. Akdeniz Oyunları kapsamında inşa edilen tesisler sayesinde milli sporcu sayısını artırırken, genç sporcuların başarıları da arka arkaya gelmeye başladı.

Çin'in Wuhan kentinde düzenlenen Dünya Liselerarası Atletizm Şampiyonası'nda 110 metre engellide şampiyon olan Mikdat Sevler ile Şevval Ayaz, 300 metre engellide şampiyonluk elde eden Sinan Ören ile Fransa'da gerçekleştirilen Avrupa Yıldızlar Tekvando Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Huri Korkut, Vali Özdemir Çakacak'ı makamında ziyaret etti.

Çakacak, yaptığı konuşmada, milli formayla çıktıkları müsabakalarda Türk bayrağını göndere taşıyan sporcuların büyük bir başarı elde ettiğini söyledi.

Mersin'in 2013 yılında Akdeniz Oyunları'na ev sahipliği yaptığını anımsatan Çakacak, kentin son derece önemli bir spor şehri haline geldiğini vurguladı.

Organizasyon için yapılan tesislerin ise şu an yeni sporcuların yetişmesi için kullanıldığını ve bunun da altyapıyı güçlendirdiğini vurgulayan Özdemir Çakacak, "Bu tesislerde çalışan gençlerimizin dünya çapında başarılar elde ettiğini görüyoruz. 2013 yılında Mersin'de 73 olan milli sporcu sayımız 2014'te 120'ye çıktı" dedi.

Vali Çakacak, gençlerin elde ettiği başarıların kendilerini umutlandırdığını belirterek, Mersin'in yakın bir gelecekte uluslararası alanda adından sıkça söz edilen bir spor şehri olacağını sözlerine ekledi.

Konuşmanın ardından Çakacak, sporculara çeşitli hediyeler verdi.

Kaynak: AA / Yerel

Çin Halk Cumhuriyeti Özdemir Çakacak Mersin Akdeniz Sinan Ören Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title