Haberler

Mersin Açıklarında Yük Gemisi ile İnsan Kaçakçılığı

Güncelleme:

Mersin'de balıkçı tekneleriyle açıkta bekleyen ticari gemiye transfer edilen 333 kaçağın engellendiği, 4 Türk ile 11 Suriyeli'nin gözaltına alındığı açıklandı.

Sıkça insan kaçakçılığı girişimlerine sahne olan Mersin'de 16 Ocak gecesi balıkçı tekneleriyle açıkta bekleyen ticari gemiye transfer edilen büyük çoğunluğu Suriyeli 333 kaçağın engellendiği, 4 Türk ile 11 Suriyeli'nin gözaltına alındığı açıklandı.

Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı ekipleri göçmen kaçakçılığına yönelik tedbir ve istihbarat çalışmaları kapsamında, Togo Bayraklı 88 metrelik 'Burçin' adlı ticari gemiye çok sayıda yastık, battaniye ile mürettebatın ihtiyacından fazla gıda alındığı bilgisine ulaştı.

Harekete geçen ekipler, Mersin açıklarında olduğu saptanan gemiyi takibe aldı. TCSG Yaşam Arama Kurtarma ve Karakol Gemisi ile operasyon için hazırlık yapan ekipler, gece havadan ve denizden termal kameralarla inceleme yaptı. Çalışma sırasında balıkçı tekneleriyle yola çıkan çok sayıda kaçak göçmenin açıkta bekleyen gemiye transfer edildiğini belirlendi.

Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Kıdemli Albay Fatih Erhan'ın yönettiği 340 sahil güvenlik personeli, balıkçı tekneleri ve gemiye nefes kesen bir operasyon ile müdahale etti. Zorlu şartlarda yapılan ve gemiye çıkmak isteyen ekibin engellenmeye çalışıldığı müdahale anı ise kamera ile kaydedildi.

AKSİYON FİLMİ GİBİ

Operasyon görüntülerine göre, kaçmak isteyen gemide bulunan bazı kaçaklar operasyon timine zorluk çıkarırken, bazıları ise geminin tırmanma merdivenlerini sallayarak ekiplerin çıkmasına izin vermedi. Bir süre direnen kaçaklar, operasyon timinin uyarıları sonucu merdiveni bıraktı.

Aksiyon filmlerini aratmayan sahnelerin yaşandığı operasyonla gemiye çıkan ekipler, büyük çoğunluğu Suriye vatandaşı olan 333 kaçağı yakalarken, insan kaçakçılığını organize eden 4'ü Türk vatandaşı ile 11 Suriyeli ise gözaltına alındı. Gemi ile 2 balıkçı teknesine de el konuldu. Geminin gerçek rotası ise henüz belirlenemedi.

ÇOCUKLARA KEK VE MEYVE SUYU

Operasyon anında, kaçaklar arasında bulunan çocuklar ise korku dolu anlar yaşadı. Kaçakların tamamını yakalayıp gemide kontrolü ele alan ekipler, çocuklara kek ve meyve suyu dağıttı. İfadelerinin ardından Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne gönderilen kaçakların arasında bedensel engellilerin deolması dikkat çekti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bayraklı Akdeniz Mersin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title