Haberler

Mersin Açıklarında Mahsur Kalan Balıkçı Teknesi Kurtarıldı

Güncelleme:

Mersin açıklarında makine ve telsiz arızası yapan ve olumsuz hava şartları nedeniyle mahsur kalan gemiyi, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı ekipleri kurtardı.

Makine ve telsiz sistemi arıza yaptığı için mahsur kalan tekne, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı ekiplerince kıyıya çekildi.

Mersin açıklarında makine ve telsiz arızası yapan ve olumsuz hava şartları nedeniyle mahsur kalan gemi, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı ekiplerince kurtarıldı.Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Mersin açıklarında devriye görevi yapan arama kurtarma gemisi TCSG Umut, hava ve deniz şartları nedeniyle zor durumda kalan balıkçı teknesi tespit etti.

Yaklaşık 5 gündür aynı bölgede olduğu belirlenen tekneyle muhabere cihazlarıyla irtibat kurulamaması üzerine operasyon kararı alındı. Bir botla gemiye çıkan 4 kişilik kontrol timi, teknenin makine ve telsiz arızası olduğunu, içindeki Suriye uyruklu 6 personelin de bu nedenle yardım talebinde bulunamadığını belirledi.

TCSG Umut tarafından çekilen gemi önce Mersin Limanı'na, ardından da Karaduvar Balıkçı Barınağı'na yanaştırıldı.Bu arada, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı ve Mersin Gümrük Müdürlüğü ekiplerinin teknede yaptıkları aramada herhangi bir yasa dışı faaliyete rastlanmadığı bildirildi.

Kaynak: AA / Güncel

Akdeniz Mersin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title