Haberler

Mersin 9. Uluslararası Tarım Fuarı açıldı

Güncelleme:

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ile Forza Fuarcılık ve Organizasyon Hizmetleri A.Ş. işbirliğiyle düzenlenen 9. Uluslararası Tarım Fuarı açıldı.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile Forza Fuarcılık ve Organizasyon Hizmetleri A.Ş işbirliğiyle düzenlenen 9. Uluslararası Tarım Fuarı açıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdür Yardımcısı Cafer Kınanç, fuarın açılışında yaptığı konuşmada, sanayi ve ticari değere sahip bitkisel ürün bakımından Mersin'in önem taşıdığını belirtti.

Mersin'in, bulunduğu konum itibariyla bu tarz fuarların daha iyisini ve büyüğünü hak ettiğini ifade eden Kıvanç, şunları söyledi:

"Böyle bir organizasyonu tertip edenleri ve buna katkı sağlayanları tebrik ediyorum. Dört gün boyunca devam edecek bu fuarda, birçok konferanslar tertip edilecek ayrıca bilgi alışverişinde bulunulacak. İnşallah katılımcılarımıza bu fuar hayırlı olur. Mersin, yıllık yaklaşık 3 milyar dolarlık tarımsal hasılayla Türkiye'de ikinci sırada yer almaktadır. Meyve üretiminin yüzde 12'sini karşılayarak bu alanda ilk sırada yer alan Mersin, sebze ve örtü altı üretim alanında ise ikinci sıradadır. Turunçgilin yüzde 30'unu, limon üretiminin yüzde 60'ını, muz üretiminin yüzde 72'sini, çilek üretiminin yüzde 54'ünü Mersin yapmaktadır."

CNR EXPO İcra Kurulu Üyesi Cengiz Ersun da adı uluslararası olan fuarın bölgesel nitelikte kaldığını, öncelikli hedeflenmesi gerekenin fuarın bölgesel nitelikten çıkartılarak ulusal niteliğe getirilmesi olduğunu kaydetti,

MTSO Başkanı Şerafettin Aşut ise çadırlarda başladıkları fuarlardan kalıcı fuar alanlarına kavuştuklarını ve krizlerde bile fuarları iptal etmediklerini belirtti.

Konuşmaların ardından fuarın açılışı yapılarak stantlar gezildi.

Tarım makineleri, zirai ilaçlar ve gıda ürünlerinin yanı sıra çiçeklerin de sergilendiği fuar, pazar günü kapanacak.

Kaynak: AA / Güncel

Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title