Haberler

Mersin 8. Mobilya, Evlilik ve Çeyiz Fuarı Açıldı

Mersin 8. Mobilya, Evlilik ve Çeyiz Fuarı (MEÇEF) açıldı.

Mersin 8. Mobilya, Evlilik ve Çeyiz Fuarı (MEÇEF) açıldı. MEÇEF'e bu yıl 50'yi aşkın firma, 3 binin üzerinde ürünle katılıyor.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile Forza Fuarcılık ve Organizasyon Hizmetleri A.Ş. işbirliğinde düzenlenen Mersin 8. Mobilya, Evlilik ve Çeyiz Fuarı, CNR EXPO Yenişehir Fuar Merkezi'nde Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu tarafından açıldı. Fuarın açılışına Vali Güzeloğlu'nun yanı sıra merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Mersin İl Emniyet Müdürü Hasan Hüseyin Bahar, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haluk Tunçsu, MTSO Başkanı Şerafettin Aşut, CNR Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem, CNR Fuarcılık CEO'su Cem Şenel ve davetliler katıldı.

Fuarın açılışında konuşan Vali Güzeloğlu, Mersin'in bugün geldiği konumla ilgili bilgi verdikten sonra fuarların, hizmetler sektörünün çok önemli ve taşıyıcı etkinlikleri olduğunu söyledi. Fuarların sadece üreteni değil, her yönüyle sektörden besleneni, karşılıklı ilişkilerde bu sektöre katkı verenleri ve lojistik kavramından başlayarak her türlü ilişkiyi bünyesinde barındıran, kentine, kurumuna ve çevresine değer katan buluşma ve zenginlikler olduğunun altını çizen Güzeloğlu, "Mersin'in fuarı sadece Mersin'e değil, ilişkiler ağındaki Doğu Akdeniz'e, Ortadoğu'ya ve ön Asya'ya yönelik olmak zorundadır. Bunun için fuar alanından başlayarak fuar organizasyon kapsamına, katılımcı firma sayısından belirlenecek tematik fuar konularına kadar Mersin bu alanda lokomotif görevi ve öncülüğünü üstlenmiştir" dedi.

"MERSİN OLARAK ADANA İLE İŞ VE GÜÇ BİRLİĞİNE HAZIRIZ"

Fuarların düzenlenmesinde daha önce de dile getirdi Mersin-Adana işbirliğinin sağlanması gerektiğine de vurgu yapan Güzeloğlu, "Bölgesel ölçekte Çukurova üst başlığı altında çok önemli bir bölge ve gelişme alanı bulunmaktadır. Mersin ve Adana özelinde anlaşılan bu temel kavramda 5 yıldır vurguladığım ve ısrarla paylaştığım gibi bu büyük ölçeği kucaklayacak, her iki kenti bir araya getirerek uluslararası iddiamızı Çukurova'dan tüm dünyaya taşıyacak bir boyuta da fuarları taşımak zorundayız. Bu konuda biz Mersin olarak her açıdan işbirliğine, güç birliğine ve uygulama birliğine hazırız. İşbirliklerini çoğaltmalıyız. Üreticisinden markasına, patent ve tasarımına kadar bir bütün olarak bu süreci doğru yönetmeliyiz. Bu bağlamda hazırlık çalışmaları hızlanacak Çevre Düzeni Planı, 1/5000, 1/1000'lik temel planlar, Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleriyle bütün bu hedefleri kucaklayacak, beklentileri karşılayacak, insanımıza, kentimize ve ülkemize iş, AŞ ve değer olarak kazandıracak açılımları içermek zorundadır. Bütün bu gelişmelere Valilik olarak her düzeyde ve Ankara nezdinde katkı, destek ve hiç bitmeyen emeklerimizi vereceğimizi bir kez daha paylaşıyorum" diye konuştu.

CNR Fuarcılık CEO'su Cem Şenel de bu yıl fuarda 50'yi aşkın firmanın 3 binin üzerinde ürün sergilediğini bildirdi. MEÇEF'i toplam 11 bin 500 metrekare alanda gerçekleştirdiklerini belirten Şenel, "20'yi aşkın ilde ticaret ve sanayi odaları ile kurduğumuz irtibat neticesinde çok sayıda alıcıyı fuarımıza davet ettik. Ayrıca Irak başta olmak üzere özellikle Ortadoğu'dan alım gruplarının fuarı ziyaret etmesini bekliyoruz. Geçen yıl 40 bin civarında olan ziyaretçi sayısının bu yıl bunun çok üzerine çıkacağını düşünüyoruz.En büyük pazarlama mecrası olan fuarların Mersin'de de dünya standartlarına uygun olarak yapılması çalışmalarımızı hızlandırdık. Mersin bir fuar kenti olarak da adından söz ettirmeli ve markalaşmalıdır" ifadelerini kullandı.

MTSO Başkanı Aşut ise her yıl ara vermeden düzenlenen fuarlarla Mersin'in, hem bölgesel hem ulusal hem de uluslararası düzeyde ciddi bir tanıtım yaptığına dikkat çekti. Mersin Mobilya, Evlilik ve Çeyiz Fuarı ile piyasaya bir canlılık getirmek istediklerini ifade eden Aşut, şunları söyledi. "MEÇEF fuarını, perakende sektöründeki daralmaya karşı bir ilaç olarak görüyoruz. Fuarın tam kapasite dolması ve sektörün bu ilgisi MEÇEF'in ülke genelindeki prestijini ortaya koymaktadır. Gösterilen çabalar, verilen emekler ve fuarların organizasyonundaki kararlık sonuçlarını vermektedir. Ancak, Mersin ve bölgemiz özelinde artarak hızlanan, özellikle mobilya sektörünün daha yaratıcı, daha yenilikçi, ar-ge'ye önem veren ve markalaşmayı hedefleyen bir yapıya kavuşmasını istiyoruz. Mersin bu konuda ciddi bir üretimin yapıldığı kent haline gelmektedir. Hammadde, enerji ve pazar sorunu olmayan Mersin'in, özellikle MEÇEF fuarının içerdiği sektörlerle ilgili üretimlerini katma değer yaratır bir şekle sokması gerekmektedir."

Konuşmaların ardından plaket töreninin gerçekleştirildiği fuarın açılışını da Vali Güzeloğlu beraberindekiler, kurdele keserek yaptı. Güzeloğlu'nun firmaların stantlarını da gezdiği fuar, 24 Mayıs-1 Haziran 2014 tarihleri arasında gezilebilecek. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şerafettin Aşut Basri Güzeloğlu Yenişehir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title