Haberler

Mersin 13. Uluslararası Müzik Festivali'ne Doğru

Mersin Uluslararası Müzik Festivali, yerli ve yabancı 251 sanatçının katılımıyla 24 Mayıs 7 Haziran arasında sanatseverlerle buluşacak.

Mersin Uluslararası Müzik Festivali, yerli ve yabancı 251 sanatçının katılımıyla  24 Mayıs - 7 Haziran arasında sanatseverlerle buluşacak.

Festival Sanat Danışmanı Remzi Buharalı, HiltonSa Otel'de düzenlenen tanıtım toplantısında, festivalin bu yıl "Mersin Ses Veriyor" sloganıyla gerçekleştirileceğini söyledi.

Buharalı, sanatseverleri iki hafta boyunca müziğe doyurmayı hedeflediklerini belirterek, festivalin, I Musici Di Roma Orkestrası'nın 24 Mayıs'ta vereceği konserle başlayacağını kaydetti.

Festivalde, yerli ve yabancı 251 sanatçının sahne alacağını vurgulayan Buharalı, şunları kaydetti:

"Festivalde, Irak asıllı İsrail vatandaşı Yair Dalal, keman sanatçısı Cihat Aşkın ve perküsyon ustası Erez Mounk ile konser verecek. Bunun yanı sıra Gülsin Onay, Bülent Ortaçgil, Charlie Siem, Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası, Buika ve Christina Sandsengen sahne alacak. Festivalimizin kapanış konserini ise 7 Haziran'da Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası verecek."

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da festivalin, kentin uluslararası tanıtımı açısından önemli fırsat olduğunu belirterek, "Festival, Mersin'in dünyaya açılan pencerelerinden biridir ve turizm sektörü açısından tanıtım imkanı sunmaktadır. Festival, bu çerçevede planlanırsa ilimizin sanat hayatına katkı sağlayacak" diye konuştu. - Mersin

Kaynak: AA / Güncel

Remzi Buharalı Mersin Roma Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title