Haberler

Mersin 12. Uluslararası Müzik Festivali'ne Doğru

Güncelleme:

Bu yıl 12. Mersin Uluslararası Müzik Festivali'ne, 355'e yakın yerli ve yabancı sanatçı katılacak.

Bu yıl 10-22 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 12. Mersin Uluslararası Müzik Festivali'ne, 355'e yakın yerli ve yabancı sanatçının katılacağı bildirildi.

Festival Yürütme Kurulu tarafından HiltonSa Oteli'nde düzenlenen tanıtım toplantısına, Vali Hasan Basri Güzeloğlu'nun yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Erol Ertan, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım, Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç, Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, kurum ve kuruluş temsilcileri ile sanatseverler katıldı.

Mersin Üniversitesi Konservatuar Bölümü sanatçılarının mini konseri ile başlayan toplantıda konuşan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, müziğin, sözcüğün notalara dökülmüş ve notalarda hayat bulmuş şekli olduğunu söyledi. İşte o yüzden müziğin, evrensel bir dil olduğunu vurgulayan Güzeloğlu, "Müzik, herkesin dinlerken kendinden bir şeyler bulacağı, kendince yorumlayacağı, kendince tanımlayacağı ve yolculuk yapacağı boyutları kendince sınırlayacağı bir yolculuktur. Müzikle başlayan yolculuklar, şüphesiz ki bazen hüzünlü, bazen keyifli, bazen mutlu, bazen de zorludur. Ama her seferinde insan için gerekli bir yolculuk ve yol arkadaşlığının adıdır müzik. Müziği hayatın içinde yaşamak, hayatı müzik gibi yaşamak şüphesiz istenilen ve arzulanan bir duygudur. 12.'sini bu yıl gerçekleştireceğimiz Mersin Uluslararası Müzik Festivali, bu kenti müzikle tanımlayan bir festivaldir. Şüphesiz ki o kentin tüm kişilerinin, tüm kesimlerini bu yolculukla buluşturmak ve bu yolculukla ulaştırmak, buna katkı sağlaması, bunu gerçekleştirmesi adına bu festival önemli bir fırsattır" dedi.

Kendisinin, Mersin'deki bu festival heyecanını 4. kez yaşadığını hatırlatan Güzeloğlu, bunun da festivalin tarihçesinin üçte birine şahit olmak anlamına geldiğini söyledi. Böyle zor bir görevi üstlendiği için Festival Yürütme Kurulu Başkanı Selma Yağcı'ya teşekkür eden Güzeloğlu, festivalin başarılı geçeceğine inandığını belirtti. "Hayatın akışı içerisinde bu gibi buluşmalar, bizlere sunulan fırsatlardır" diyen Güzeloğlu, "Festival bir kez daha Mersin'in seçilmiş tüm belediyesi ve bileşenlerini birleştiren bir süreç. Bu kurumlar benim çok değerli bulduğum bir birliktelik sunuyorlar. Doğruda birleşmek, doğruyu geliştirmek ve bunun üzerinde karar vermek hoş bir meziyet olsa gerek. Festival ayrıca, Mersin'in dünya çapındaki merkezlerinin tarihi ve kültürel zenginlerini müzik etkinleri ile buluşturuyor. Kızkalesi'nden Kanlı Divane'ye, Uzunca Burç'tan Tarsus'taki St Paul Anıt Müzesi'ne kadar müziği ulaştırırken, müzikle de her yere Mersin'i ulaştırmaya gayret ediyor" diye konuştu.

Festival Yürütme Kurulu Başkanı Selma Yağcı ise, klasik müzikten hoşlanmanın bu konuda çok bilgili olmayı gerektirmediğini ifade ederek, "Sizi alıp bir yerlere götürüyorsa, içinizdeki hüznü dağıtıyorsa ve günün yorgunluğunu alıyorsa siz iyi bir klasik müzik dinleyicisiniz demektir" şeklinde konuştu.

Müziğin her türlüsünün güzel olduğunu dile getiren Yağcı, festivalin ve Akdeniz Oyunları spor müsabakalarını şehrin tanıtımı için büyük fırsatlar olarak gördüğünü söyledi. Yağcı, Festival Yürütme Kurulu'nun oylarıyla tespit edilen bu yılki Festival Sanat Ödülünün ressam Gencay Kasapçı'ya, Festival Kent Ödülünün Milli Atlet Nevin Yanıt'a ve Nevit Kodallı Genç Yetenek Ödülünün ise Gözde Gülce Dağhan'a verileceğini sözlerine ekledi.

355 YERLİ VE YABANCI SANATÇI KATILACAK

Bu yıl 10-22 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 12. Mersin Uluslararası Müzik Festivali'ne, aralarında çağımızın en önemli kemancılarından olan Shlomo Mitntz, Soprono Takako Okazaki, Cezayirli sanatçı Sauad Massi, flamenkonun prensleri Los Vivancos, Olga Scheps, Fatih Erkoç gibi isimler ile Mersin Devlet Opera ve Balesi ve Bilkent Orkestrası'nın da bulunduğu 355'e yakın yerli ve yabancı sanatçı katılacak.

Avrupa Festivaller Birliği'ne (EFA) kabul edilerek adını uluslararası alanda da duyurmayı başaran Mersin Uluslararası Müzik Festivali konserler, resitaller, gösteriler ve konferanslarla 9 ayrı mekanda, 10 ücretli, 3 ücretsiz etkinlikle sanatseverlerle buluşacak. Mersin Kültür Merkezi, Mersin Kongre Merkezi, Toroslar Belediyesi 3 Ocak Spor Kompleksi, Tarsus Belediyesi 75. Yıl Kültür Merkezi ve Mersin Marina'nın yanı sıra Mezitli Soli Pompeipolis Harabeleri, Tarsus St. Paul Müzesi ve Latin Katolik Kilisesi gibi kentin önemli tarihi mekanları da konserlere ev sahipliği yapacak.

Festival, 22 Mayıs Çarşamba günü, ülkemizin ve dünyanın yakından tanıdığı bir topluluk olan Los Vivancos Grubu'nun flamenko gösterisi ile kapanacak. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Basri Güzeloğlu Toroslar Mezitli Tarsus Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title