Haberler

MERS Virüsü Şüphesi Vakaları 3'e Yükseldi

Güncelleme:

Bilecik'te hacdan dönen ve yüksek ateş şikayetiyle hastaneye kaldırılan ardından MERS virüsü şüphesiyle gözlem altına alınan kişi sayısı 3'e yükseldi.

Bilecik'teki MERS virüsü şüphesi vakaları- Hacdan dönen ve yüksek ateş şikayetiyle hastaneye kaldırılan ardından MERS virüsü şüphesiyle gözlem altına alınan kişi sayısı 3'e yükseldi- Bilecik Devlet Hastanesi Yöneticisi Öztop: "Hacdan gelen 3 bayın hastamızda ateş ve solunum sıkıntısı olduğundan dolayı MERS virüsü şüphesi olduğu için gözlem altına aldık"BİLECİK (AA) - Bilecik'te, hacdan dönen ve yüksek ateş şikayetiyle hastaneye kaldırılan ardından MERS virüsü şüphesiyle gözlem altına alınan kişi sayısı 3'e yükseldi.Alınan bilgiye göre, yüksek ateş şikayeti üzerine 112 Acil Sağlık ekiplerince Bilecik Devlet Hastanesi'ne kaldırılan ve MERS virüsü şüphesiyle tetkiklerine başlanan B.Ç'den (52) sonra, N.M. (68) ile E.S. de (62) aynı şikayet ve belirtiler üzerine gözlem altına alındı. Gerekli tetkiklerin ardından N.M. ve E.S'nin, özel hazırlanmış odada kontrolleri yapılıyor.Bu arada N.M. ve E.S'nin tetkikleri yapılırken acil servise başka hasta kabul edilmedi.Bilecik Devlet Hastanesi Yöneticisi Burak Öztop, gazetecilere yaptığı açıklamada, hastanelerine başvuran bazı hastaların, gazete haberlerinde "Ebola" diye başlıkları okuduklarını, kesinlikle "Ebola virüsü" diye bir durumun olmadığını belirterek, şunları kaydetti: "Sadece hacdan gelen 3 bayan hastamızda ateş ve solunum sıkıntısı olduğundan dolayı MERS virüsü şüphesi olduğu için hastalarımızı gözlem altına aldık. Bunlarında tanıları kesin değil, tetkikleri yapılıyor. Yapılan tetkikler sonucuna göre adları konulacak. Fakat biz bu şüphe olduğu için çalışanlarımızı ve diğer hastalarımızı korumak adına normal rutin bir uygulama. Detaylı açıklamaları sonuçlar çıktığı zaman yapacağız. Hastalık, solunum sıkıntısı ve ateşleme gösteren bir hastalık durumu. Solunum yoluyla yayılabildiği için takibinin ve ilerlemesinin önlenmesi açısından Sağlık Bakanlığı'mızın bir prosedürü var. Onu uyguluyoruz şu an." - Bilecik Devlet Hastanesi'nden genel görünüm- Bilecik Devlet Hastanesinin karantina altına alınması - Bilecik Devlet Hastanesi Yöneticisi Burak Öztop'un açıklaması

Kaynak: AA / Güncel

Bilecik Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

MEHMET ASLAN:

BU VİRÜS HAKKINDAKİ HAZİRAN 2013 TARİHLİ BİR YAZININ BAŞLIĞINDA; “MERS virüsü Ortadoğu''nun kabusu oldu / Geçen yıldan bu yana toplam 60 vakaya ve 38 ölüme neden olan MERS virüsü, S. Arabistan başta olmak üzere Ortadoğu ülkelerinin korkusu haline geldi. Ntvmsnbc - 21/06/2013” Denilmektedir. BAKANLIK BU HASTALIK İÇİN ÖNCEDEN NEDEN ÖNLEM ALMAMIŞTIR ACABA.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title