Haberler

Merpa Yeni Yerinde Açılıyor

Güncelleme:

2014 yılı Aralık ayında yaşanan yoğun kar yağışı sonucu yıkılan Mer-Pa, Büyükşehir Belediyesi ve İnegöl Belediyesi işbirliğinde yeniden ayağa kaldırıldı.

Köylü pazarı ve katlı otoparkın da ilave edildiği kompleks 17 Kasım 2016 Perşembe gününden itibaren kullanılmaya başlanacak.

İnegöl'de 2014 yılının son günlerinde yaşanan yoğu kar yağışı, şehirde yaşamı olumsuz yönde etkilemişti. Şehrin tek kapalı Pazar alanı olan Mer-Pa (Merkez Pazar Alanı) da yoğun kar yağışı sonucu 31 Aralık tarihinde yıkılmıştı. Pazar yerinin yıkılmasının ardından harekete geçen İnegöl Belediyesi ve Bursa Büyükşehir Belediyesi, Mer-Pa'yı yeniden ayağa kaldırdı. Yapılan çalışmalar neticesinde Bursa Büyükşehir Belediyesi kapalı Pazar alanını inşa ederken, İnegöl Belediyesi de köylü pazarı ve katlı otoparkı bu alanla birlikte inşa ederek Mer-Pa'yı bir komplekse çevirdi. Bölgenin örnek pazarlarından biri haline gelen Mer-Pa, bu hafta itibariyle yeni yerinde ilçe halkına hizmet vermeye başlayacak.

MER-PA YENİ YERİNDE HİZMETE BAŞLIYOR

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Mer-Pa'nın yeni yerinde hizmete girmesine ilişkin bugün encümen üyeleri ile birlikte basın toplantısı düzenledi. İnegöl Meyveciler ve Sebzeciler Odası Başkanı Vehbi Durgut, Terziler Odası Başkanı Selim Malçok ve Bakkallar ve Tuhafiyeciler Odası Başkanı Hakan İnkaya'nın da katıldığı basın toplantısında, Mer-Pa'nın yeni yerinde hizmete gireceği duyuruldu.

ESNAFIMIZIN YARALARININ BİR AN ÖNCE SARILMASINI SAĞLAMAYA ÇALIŞTIK

Belediye encümen salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 17 Kasım 2016 tarihi itibariyle Mer-Pa pazaryeri ile köylü pazarı ve katlı otoparkın hizmet vermeye başlayacağını söyledi. Bunun için encümen üyeleri ve 3 oda başkanı ile bir araya geldiklerini kaydeden Aktaş, "İnegöl'ü yaşanabilir modern bir kent olarak geleceğe taşımak için bu zamana kadar birçok projeyi hayata geçirdik. Halka hizmet Hakka hizmettir anlayışını şiar edinmiş bir Belediye olarak, halkımızın taleplerini sürekli ön planda tutmaktayız. Bu kapsamda ilçenin yaşam kalitesini artırmaya yönelik şehrin farklı noktalarında gerçekleştirdiğimiz çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda İnsanların yaşamaktan mutluluk duydukları bir şehri yeniden imar etmek için bugüne kadar birçok ilke imza attık. İnegöl'ümüzü yeniliklerle buluşturduk. İlk kent müzesi, ilk mobilya müzesi, ilçe bazında ilk Mobilya İhtisas OSB, tarım sektöründe ilk marka tescili yine 'İnegöl Alası' bu ve buna benzer birçok ilki gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu anlayışla 2008 yılında esnafımızın daha rahat ortamda kaliteli hizmet vermesini, vatandaşlarımızın daha rahat, daha nezih ortamda hizmet almasını sağlamak amacıyla Mer-pa dediğimiz Merkez Pazar alanımızı halkımızın hizmetine sunmuştuk. Ancak Pazar alanımızda bildiğiniz gibi 31 Aralık 2014 tarihinde yoğun kar yağışı nedeniyle bir çökme yaşandı. Yaşanan bu talihsiz olaya esnafımız kadar bizler de üzüldük ancak can kaybının olmaması da en büyük tesellimiz oldu. Bu olayın akabinde gerek yetkililerle gerekse esnaf odalarımızla bir dizi görüşmeler yaparak hem yeni bir pazar alanı oluşturulması hem de esnafımızın yaralarının bir an önce sarılmasını sağlamaya çalıştık" dedi.

14 MİLYONLUK KOMPLEKS

Yıkılan Pazar alanının yerine yenisinin yapılması için başlatılan çalışmaların Bursa Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yürütüldüğünü de hatırlatan Aktaş, "Mer-pa pazar alanımız 3 bloktan oluşmakta. Bir blokta ana Pazar alanımız, bir blokta köylü pazarı ve katlı otopark alanımız, 3. Blokta ise mescid, kafeterya ve zabıta noktası gibi hizmet noktaları mevcut. Ekim 2015'te temelini attığımız, ön tarafta bulunan 13 bin metrekareden oluşan ana pazar alanımızı Büyükşehir Belediyemiz, Aralık 2015'te temelini attığımız Köylü Pazarı ve Katlı Otopark alanının yapımını ise İnegöl Belediyesi olarak biz üstlendik. İnegöl Belediyesi marifeti ile hayata geçirilen Köylü Pazar yeri ve Katlı Otopark alanının bulunduğu bölümde; 3166 metrekarelik zemin katta 517 adet tezgâh kapasiteli köylü pazarı alanı, 2754 metrekarelik 1.katta 93 araç kapasiteli kapalı otopark alanı, 2754 metrekarelik 2.katında 93 araç kapasiteli kapalı otopark ve 2754 metrekarelik çatı katında ise 93 araç kapasiteli kapalı otopark olmak üzere toplam 3 katta 279 araçlık otopark mevcut. Ayrıca Pazar alanımızın etrafını kapsayacak şekilde 100 araçlık cep otoparkı da yapıldı. İlçe halkımız alışverişlerini yaparken bu otopark alanlarından yararlanabilecek. Mer-pa dediğimiz Merkez Pazar alanımız yaklaşık 10 Milyon TL'ye mal olurken, köylü pazarı ve katlı otopark bölümü de belediyemize maliyeti yaklaşık 4 Milyon TL'dir" diye konuştu.

BURSA VE TÜRKİYE'NİN ÖRNEK PAZARLARINDAN OLACAK

Pazar yeri alanının hayata geçirilmesi ile hem Pazarcı esnafının kapalı ve rahat bir ortamda ürünlerini satışa sunabileceğini hem de ilçe halkı açısından da konforlu ve daha nezih bir ortamda alışveriş imkanı sağlanmış olacağını ifade eden Aktaş "Mer-pa ile Köylü Pazaryerinin hayata geçmesi ile Pazar içerisinde bütünlük sağlanarak, vatandaşlarımız aynı ortam içerisinde istedikleri her bir şeyi bulma imkanına sahip olabilecek. Böylece daha önce Pazar dışında oluşan görüntü kirliliği, yol işgali ve trafik keşmekeşliği de son bulacak. Oda Başkanlarımızın da bu konuda teşvikleri, destek ve katkıları olacak. İnşallah zabıtamızın da denetimleri ile Bursa'nın ve Türkiye'nin örnek pazarlarından biri olacak burası" şeklinde konuştu.

MER-PA 17 KASIM'DA YENİ YERİNDE

Başkan Aktaş, Pazar yerinin konumuna göre esnafın büyük çoğunluğunun aynı yerlerde kalmasının da sağlandığını vurgulayarak şöyle devam etti: "Ama takdir edersiniz ki yeni Pazar yeri ve bazı uygulamalar, değişiklikler olabiliyor. Yer sahipleri ile sözleşmeler yapıldı. Hiçbir kimseye bu konuda mağduriyet yaşatılmadı. Ayrıca daha önce dışarıda tezgah açan ve yazın sıcağından kışın soğuğundan azami derecede etkilenerek ürünlerini satışa sunan köylü pazaryeri esnafının daha nezih ve konforlu bir mekanda vatandaşlarımız ile buluşması için modern köylü pazaryeri alanını oluşturduk. Bu alan içerisindeki 517 adet kotra için kura çekimini de kısa bir süre önce gerçekleştirmiştik. Merpa ile Köylü Pazaryeri ve otopark alanında çevre düzenlemesi yapıldı. Asfalt çalışmalarını tamamladık. Pazarın yan bloklarının yapım işi de bitmek üzere. Ufak tefek eksiklikler dışında yeni Pazar yerimiz halkımız ile buluşmaya hazır. Büyükşehir Belediye Başkanımızla da görüştüm. Kendisi Perşembe ve Cuma günü katılamayacağını söyledi. Ama en kısa zamanda ziyaret edip güzel de bir açılış yaparız. Şuanda sosyal tesislerle ilgili ufak tefek eksik ve aksaklıklar da çok kısa bir zaman içerisinde bitirilecek. Ben buradan ilçe halkımıza bir kez daha çağrıda bulunuyorum; 17 Kasım 2016 Perşembe günü Mer-Pa yeni yerinde hizmet vermeye başlayacak. 18 Kasım Cuma günü de bizim Cum-Pa diye tabir ettiğimiz tuhafiye pazarımız yeni yerinde açılacak. Bunun duyuru ve çağrılarını da yapıyoruz."

SÜRECİ İSTİŞARELERLE YÖNETTİK

Konuşmasının sonunda esnafla ilgili herhangi bir sıkıntıya mahal vermemek adına mümkün olduğu kadar istişareler yaparak bu süreci sağlayama çalıştıklarına değinen Aktaş, "Daha önce basına yansıdı, fiyatlarla alakalı 2 kat, 3 katı, 5 katı gibi ama böyle bir şey söz konusu değil. Evet fiyatların gerçek manada uygulanmasıyla alakalı ufak tefek revizyonlar söz konusu ama genel anlamda bir iki kalemde düşen fiyatlar bile var. Ben özellikle oda başkanlarımıza ve burayı kullanacak esnaf arkadaşlarımıza kolaylıklar ve başarılar diliyorum. Oda başkanları tabi temsil ettikleri kitlenin hak ve hukuklarını korumak adına bir şeylerin peşindeler. Bizler de hizmetin sağlıklı bir şekilde yapılmasının peşindeyiz. Nihayetinde istişareler yapıldı. Ama şu bir vaka, bu şehir bizim şehrimiz. Hep birlikte güzel bir pazarı kazandırmış olduk. İnegöl'ümüze hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Alinur Aktaş Pazaryeri İnegöl Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ABD Başkanı Biden'dan skandal açıklama! | Biden ne söyledi? Biden amcasının yendiğini mi söyledi? Zeynep Bastık hasta mı? Zeynep Bastık'ın sağlık durumu nasıl? Zeynep Bastık neden ameliyat oluyor? Azra Akın'ın çocuğu mu oldu? Azra Akın'ın çocuğunun cinsiyeti ne? Azra Akın'ın kaç çocuğu var? Terör örgütü sözde sorumlusu Fehmi Oral Meşe yakalandı mı? Fehmi Oral Meşe kimdir? İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? AKOM uyardı! İstanbul'da sağanak yağış mı bekleniyor? Kabine'de değişim olacak mı? Ömer Çelik sorulara ne cevap verdi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı şifresiz mi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı hangi kanalda, ücretsiz mi, bedava mı olacak? Meliha Akyol kimdir? AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol kaç yaşında, nereli? Kahramanmaraş'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! Kahramanmaraş'ta kaç şiddetinde ve büyüklüğünde deprem oldu? SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ YATTI MI? 31 Mart Yerel Seçim görevli ücretleri ne zaman hesaplara yatırılacak? HALKA ARZ TAKVİMİ | Bu hafta hangi şirketler halka arz oluyor? Hangi şirket halka arz oluyor, kaç lot veriyor? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 17 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? SURVIVOR YAMAN KİMDİR? Survivor All Star Yaman Keleş kaç yaşında, nereli? 2024 YKS NE ZAMAN? YKS'ye kaç gün kaldı? TYT- AYT- YDT hangi tarihte yapılacak? Survivor'da Yaman mı elendi? 2024 Survivor All Star'da eleme öncesi adaya kim veda etti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title