Haberler

Mermerciler 30 Milyon TL'lik Yatırım İçin Bekliyor

Adıyaman’da mermer işleme fabrikası yapmak için yer bekleyen iş adamlarının fabrikaları faaliyete geçerse, Adıyaman ve Türkiye ekonomisine yıllık 60 milyon dolarlık girdi sağlanacak.

Adıyaman'da mermer işleme fabrikası yapmak için yer bekleyen iş adamlarının fabrikaları faaliyete geçerse, Adıyaman ve Türkiye ekonomisine yıllık 60 milyon dolarlık girdi sağlanacak.

Dünyada tespit edilen mermer rezervlerinin yüzde 40'ını barındıran Türkiye'deki mermer rezervinin yüzde 8'i Adıyaman'da bulunuyor. Mermer rezervi yönünden zengin olan Adıyaman'a Türkiye'nin birçok ilinden yatırımcı gelerek, 16 mermer ocağını faaliyete soktu.

İşadamları mermer ocaklarından çıkardıkları mermerleri işlemek için devlet tarafından kendilerine yer verilmesini bekliyor. Mermerciler Organize Sanayi Bölgesi'nin kurulmasını isteyen mermer firmaları, çıkartılan ürünleri burada işleyerek ihracat yapmak istiyor.

Adıyaman Mermerciler ve Madenciler Derneği Başkan Yardımcısı İşadamı Sabri Kalan ve Dernek Üyesi İşadamı Ramazan Oğur, yetkililerin Adıyaman merkezde sanayi kurulması için somut adımlar atması gerektiğini ifade etti.

Oğur, işletme kurmak için 6 işadamının beklediğini ifade ederek, "OSB'de mermer fabrikaları için yer yok. Şu anda 6 firma burada fabrika kurmak istiyor. Yaklaşık 600-800 arasında direk istihdam, 2 bin civarında ise dolaylı istihdam sağlanacak. Yatırım yapacak bu 6 firmanın toplam yatırımı 35-40 milyon civarında olup, bu işletmeler faaliyete geçtiğinde Adıyaman ve ülke ekonomisine 1,5-2 milyon metrekare ham mamul işlenmesiyle 60 milyon dolar civarında katkı sağlayacak" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Adıyaman Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title