Haberler

Merkezi Teletıp ve Merkezi Laboratuvar Pojesi 6 Ay Sonra

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Merkezi Teletıp Radyoloji Sistemi ve Merkezi Laboratuar Sonuç Sistemi projelerininin 6 ay sonra uygulamaya konulması ile hastaların çekilen röntgen ve diğer filmler ile tahlil sonuçlarının bakanlığa bağlı diğer hastanelere gidildiğinde de görüntülenebileceğini söyledi.

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Merkezi Teletıp Radyoloji Sistemi ve Merkezi Laboratuar Sonuç Sistemi projelerininin 6 ay sonra uygulamaya konulması ile hastaların çekilen röntgen ve diğer filmler ile tahlil sonuçlarının bakanlığa bağlı diğer hastanelere gidildiğinde de görüntülenebileceğini söyledi.

Seka Devlet Hastanesi Konferans Salonu'nda yapılan toplantıya Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Şenol Ergüney, İl Sağlık Müdürü Mürsel Durmaz, Halk Sağlığı Müdürü Sinan Öztürk ve Seka Devlet Hastanesi yöneticileri katıldı. Merkezi Teletıp ve Radyoloji sisteminin ekonomik olduğunu ve  zaman kaybını önleyeceğini belirten  Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloglu şunları söyledi:

"Bu proje kapsamında hastaneler başvuran tüm vatandaşlarımızın 'Görüntüleme' dediğimiz röntgen gibi çeşitli filmler çekildiği hastane ve merkezin dışında eş zamanlı olarak sağlık bakanlığımızın tüm hastanelerine görüntü transfer edilmesini sağlayacak. Vatandaşımızın ayrı ayrı hastanelere gittiğinde tekrar görünteleme işlemine girmeden eş zamanlı olarak başvurduğu tüm hastanelerde yetkili doktorların önüne gelecek. Vatandaşlarımız ekonomik ve zaman kaybından kurtulacak. İlk olarak Kocaeli'deki bütün hastanelerde daha sonraki süreçte ise Türkiye'de bulunan tüm hastanelerde eş zamanlı olarak görülebilecek. Bunu; Halkın sağlık hizmetinin kalitesinde zaman ve değer kayıplarından ayrıca manevi yorgunluktan kurtaracağı bir sistem olarak görüyoruz. Yaklaşık 6 ay sonra da hayata geçirilecek."

Merkezi Laboratuar Sonuç Sisteminin de önemli bir proje olduğunu söyleyen, Güzeloğlu, "Laboratuarda alınan kar örnekleri üzerinden doktorlarımız çeşitli test ve tahlil gerçekleştiriyor. Bugün artık tıpta doktorlarımız hastalığın belirlenmesi sürecinde radyoloji ve laboratuar ortamın ileri düzeyde çalışıyor. Aynı Merkezi Teletıp Radyoloji Sistemi projesindeki gibi laboratuar tahlil sonuçlarıda diğer hastaneye gidildiğinde yeniden tahlil ve test sonuçları istenmeyecek. Merkezi sistemle Türkiye'de bulunan tüm hastanelerde eş zamanlı olarak görüntülenebilecek. Biz her konuda olduğu gibi Kocaeli'nin bu konuda öncü olması için bu projeyi hayata geçiriyoruz" dedi.

"YOĞUN BAKIM YATAĞI SAYISINI ARTTIRIYORUZ"

Yoğun bakım yatak kapasitesinin de arttırılacağını söyleyen Güzeloğlu, 'Yoğun Bakım'ın çok önemli bir önemli kavram olduğunu belirterek şöyle devam etti:

"Özellikle acil hastalarında tedavi süresinde çok farlı bir boyutta. Yeni Doğan Yoğun Bakımı, Çocuk Yoğun Bakımı ve Yetişkin Yoğun Bakımı bu üç ayrı alan hem ayrı bir uzmanlı gerektiyor. Hem sağlık çalışanları için ayrı bir alan gerekiyor. Kocaeli'de yoğun bakım yatak sayısı 192, buna bağlı olarak biz yoğun bakım yatak sayısı 293'e çıkarıyoruz. Erişkin yoğun bakım mevcut sayısını 149'dan 211'e, Çocuk yoğun bakım mevcut sayısını 7'den 22'ye, Yenidoğan yoğun bakım yatak sayısını 36'dan 60'a çıkarıyoruz."

Vali Güzeloğlu ayrıca kentte 5 hastanede uzman doktorların mesai saatinden sonra gelen hastaya ilk müdahaleyi yapabileceklerini ve Acil servis doktorları 4 bin 924 sayılı yasa çerçevesin çakılı kadro sistemine geçirileceğini söyledi. - İzmitkocaeli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Basri Güzeloğlu Hasan Basri Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title