Haberler

Merkezi Ortak Sınav Sonuçları Açıklandı

Güncelleme:

MEB tarafından 8. sınıf öğrencilerine yönelik 28-29 Nisan'da gerçekleştirilen ikinci dönem merkezi ortak sınav sonuçları açıklandı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından temel eğitimden ortaöğretime geçiş uygulaması kapsamında 8. sınıf öğrencilerine yönelik 28-29 Nisan'da gerçekleştirilen ikinci dönem merkezi ortak sınav sonuçları açıklandı.

Veli ve öğrenciler, ortak sınavlar kapsamında gerçekleştirilen altı temel ders için sınav sonuçlarını bugün itibarıyla https: //e-okul.meb.gov.tr adreslerinde yer alan e-okul veli bilgilendirme sayfasından görebilecekler.

1 MİLYON 271 BİN 811 ÖĞRENCİ KATILDI

Ortak sınavlar, yurt içi ve yurt dışı toplam 986 sınav merkezinde, 15 bin 814 okulda, 91 bin 8 salonda gerçekleştirilmişti. İkinci dönem ortak sınavlara, 1 milyon 271 bin 811 öğrenci katıldı.

Ortak sınavların 28 Nisan'daki birinci oturumunda öğrenciler, Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi ders yazılıları, 29 Nisan 2014 Salı yapılan ikinci oturumunda ise fen ve teknoloji, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil ders yazılılarına girdi.

Temel eğitimden ortaöğretime geçiş uygulaması kapsamında 8. sınıf öğrencilerinin katıldığı birinci dönem ortak sınavları ise 28-29 Kasım 2013'te yapılmıştı.

PUANLAMA 500 TAM PUAN ÜZERİNDEN YAPILACAK

Öğrencilerin, 6, 7 ve 8'inci sınıf yıl sonu başarı puanları ile 8'inci sınıf ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı toplanacak. Elde edilen toplam, ikiye bölünerek yerleştirmeye esas puan belirlenecek. Puanlama 500 tam puan üzerinden yapılacak.

OKUL KONTENJANLARI 4 TEMMUZ'DA AÇIKLANACAK

Ortaöğretim okul kontenjanları 4 Temmuz'da açıklanacak. 8. sınıf yerleştirmeye esas puanları 7 Temmuz'da duyurulacak, 31 Temmuz-8 Ağustos'ta tercihler gerçekleştirilecek. Tercih sonuçları ise 22 Ağustos'ta bildirilecek.

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

22 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 22 Nisan Pazartesi burç yorumları nedir? 23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
500

Yorumlar (8)

nealakademeoku:

HER OYUNU OYNA BAŞKA AŞAMAYA GEÇERKEN BİR KAÇ MEMURU POLİSİ ASKERİ DEŞİFRE ET Kİ OYUNU KİMSE ÇAKMASIN.ADINI PARALEL ERGENEKON KOYARAK AMERİKANIN OYNATTIĞI SENARYOLARI SERGİLİYORLAR.BAŞTA ŞİMDİKİ SİYASET VAR.ERDOĞAN HER HALTI YAPTIRIYOR SONRA AAA BENİM HABERİM YOKMUŞ OYUNU İLE KENARA ÇEKİLİYOR AKLISIRA PİSLİK TEMİZLİYOR ULAN İŞİN BAŞI SENSİNYAA AMERİKANIN BAŞIMIZA DİKTİĞİ KUKLA SENSİN.KARŞI KUTUP AMAÇLIDA KASETLE ALEVİ SÜNNİ AYRIŞMASI İÇİN KILIÇDAROĞLU GETİRİLDİ.TABİİ BU MİLLET ANLAMAZ SİZDE YOLUNUZA DEVAM EDERSİNİZ.RABBİM HERŞEYİ GÖRÜYOR BİLİYOR.BU VATAN BU MİLLET ALLAHIN İZNİYLE BU BADİRELERİ ATLATACAK.

6
1
yanıtYanıtla
ADANALI-01:

GÜNAYDIN NEJDET ABİİ

3
0
yanıtYanıtla
ögrenci:

işimiz zor valla 8. sınıfta çok çalışmamız gerek

2
0
yanıtYanıtla
uyumauyanbirberaberolsistemidüzelt:

bu ülkede olacak her oyunda patron üst düzey bürokrat medya baronları siyaset parmağı vardır.ülkemizde yıllardır her oyunu oynadılar olan askerimize polisimize fakir ailelere oldu.şimdide paralel ve ergenekon oyunu ile doğru kişilerle doğru olaylarla her oyunu oynayıp başka aşamaya geçerken ufak tefek asker polis devlet memurunu deşifre edip olayın üstünü kapatıyrolar.millette erdoğan pislik temizliyor sanıyor.beraber dirsek temasında malı götüren patronlar nerde acabaa kimse bunu neden düşünmüyor.meselenin aslı menfaat paradır bunuda erdoğana ve patronlara soracaksın yada ilerde kanun soracak şimdilik kanun yok ülkede

1
0
yanıtYanıtla
pekakabdpcehaleteriyipgidiyor:

pekaka bdp bitiyor sadece oyunun farkında olmayan cahiller ve nemalanan piyonlar var.aklı olan suriye ırak buraları görüpte ülke bölmek için ölen öldüren sonrada halkların kardeşliği yalanı ile siyaset yapan bu katillerle bir olurmu.aklı olan huzur ister daha güzel bir sistem ister adalet ister adam kayırma kadrolaşma ihaleden götürme rant bitsin ister.devlet eliyle malı götürmenin önü kesilsin ister.bazı çocuklar çocukluğunu yaşayamazken birileri bu ülkeyi soymasın ister.ama yok cahilizyaa ille kullanmaları bizimde uyumamız lazım.ne diyecek seni kullanayım mı diyecek tabiki seni savunuyor gözükecek safına çekecek

0
1
yanıtYanıtla
bomontifffdf@hyu.net:

Nasıl bir açıklama anlamadık meb. Hani toplam puan nerde.470 veya 440 gibi bir açıklama yok mu.bu sadece not açıklaması.

0
0
yanıtYanıtla
Bir öğrencipbkadir35@hotmail.com:

7 temmuzda net olarak açıklanacak

yanıt0
yanıt0
misavfir:

sınav mı bu resmen eşeklık örneği

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title